Polisin mahkum yakınlarına müdahalesi valiliği harekete geçirdi

Gebze Kapalı Kadın Cezaevi’nde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin, cezaevi önünde bekleyen ailelerine karşı polisin sert tavrı tepki topladı

Gebze Cezaevi'nde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin, cezaevi önünde bekleyen ailelerine polis müdahale etti. Kameraların kayıtta olduğu o anlarda, cezaevi önünde nöbet tutan aileri oradan uzaklaştırmak isteyen bir polisin, elindeki copla müdahalede bulunduğu görüldü. 

Görüntülere tepki gösterenler arasında çok sayıda sosyal medya kullanıcısının yanı sıra milletvekilleri ve HDP İstanbul İl Örgütü de yer aldı. Tepkilerin ardından Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada "müdahale sırasında yetki ve maksadını aşan güvenlik görevlileri hakkında gerekli inceleme ve soruşturma süreci başlatılmıştır" açıklaması geldi.


 

Sosyal medya hesabından müdahale anını paylaşan CHP İstabul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "analarla derdiniz nedir?" yorumunda bulunurken, konunun takipçisi olacağını söyledi.

Görüntülere tepki gösteren CHP milletvekili Gürsel Tekin, "Gebze Cezaevi'ndeki çocukları için nöbet tutan analara bu muamele yapılamaz. Bu zulümdür, hesabı ağırdır" ifadelerini kullandı.

HDP Genel Merkezi ise yaşananları "zorbalık" olarak yorumladı:

Müdahaleye ilişkin sosyal medyadan gösterilen tepkiler #BurasıGazzeDeğilGebze etiketi altında toplandı. 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU