Gizli ses kaydı tartışmayı alevlendirdi: "Trump'ın üniversiteye nasıl girdiği araştırılmalı"

Donald Trump'ın yeğeni Mary, başkanın kendisi yerine parayla tuttuğu birini giriş sınavına soktuğunu iddia ediyor

Trump, sınıf birincisi olduğunu da iddia etmişti (Reuters)

Pensilvanya Üniversitesi'nden bir öğretim üyesi, Donald Trump'ın okula girmek için başvuru sınavında sahtecilik yaptığı iddialarının soruşturulması için yetkililere yapılan çağrıyı yineledi.

Eric W. Orts ve diğer 6 öğretim üyesi, ABD Başkanı'nın yeğeni Mary Trump'ın yazdığı bir kitapta öne sürdüğü iddiaların ardından, bir inceleme yapılması için ilk kez bu yılın temmuz ayında çağrıda bulunmuştu.

Mary Trump iki yıl okuduğu Fordham Üniversitesi'nden Pensilvanya'ya 1966'da geçiş yapan amcasının, üniversitenin giriş sınavına kendisi yerine para verdiği başka birini soktuğunu öne sürmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Üniversite yetkilileri suçlamaların kaygı verici olduğunu kabul etmekle birlikte, gerçekleştiği iddia edilen olayın tarihinin anlamlı bir inceleme yapılamayacak kadar eskide kaldığını belirterek soruşturma talebinin aleyhinde karar almıştı.

Mary Trump, başkanın kardeşi Maryanne Trump Barry'le konuşmalarını kaydettiğini ve bu kayıtların başkanın sınavda hile yaptığı iddiasını desteklediğini söylemişti.

The Washington Post hafta sonunda, Orts'un araştırılmaya değer "yeni bir delil" teşkil ettiğini söylediği bu ses kayıtlarını yayımladı.

Mary Trump, başkanın yerine Pensilvanya'dan Joe Shapiro isimli bir öğrencinin sınava girdiğini söyledi.

Beyaz Saray, Maryanne Trump Barry'nin ses kayıtlarını "kardeş çekişmesi" diye damgalayarak bertaraf etti.

Trump'ın eski iş bitiricisi ve gözden düşmüş avukatı Michael Cohen'e göreyse, başkan kendisine "lisesini, üniversitelerini ve College Board'u (ABD'de üniversitelere başvurmak için gereken SAT sınavını düzenleyen kurum. -çn.) notlarını ya da SAT puanlarını asla açıklamamaları için tehdit etme" emri verdi.

Başkan Trump sıklıkla eskiden yıldız bir öğrenci olmakla övünse de 2016'daki seçim kampanyası boyunca herhangi bir akademik kaydını açıklamayı reddetmiş ve The Washington Post'a "Herhangi bir şeye bakmanıza müsaade etmiyorum" demişti.

Trump, lisans diplomasını aldığı Pensilvanya Üniversitesi Wharton Okulu'nun işletme programında okurken "sınıfında birinci" olduğunu 2018'de öne sürmüştü.

Ancak başkanın ismi, okulun dekan şeref listesinde (Yüksek akademik başarı gösteren öğrencilerin dahil edildiği liste. -çn.) veya kendisinin de dahil olduğu 1968 dönemindeki onur derecesine hak kazanan öğrenciler listesinde görülmüyor.

The Independent görüş almak için Beyaz Saray'la temasa geçti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU