Şenol Güneş: Yabancı oyuncuya karşı değilim, yerli futbolcunun üretilmesinden yanayım

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, kulüplerin borçları olduğunu ve Türk oyuncuların az olması nedeniyle yüksek bedeller ödendiğini belirterek, "2 yumurta varsa değeri artar, 20 varsa azalır. Üretim yapmalıyız" dedi

Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı TRT Spor canlı yayınında yabancı oyuncu kuralıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş, Türkiye'deki kulüplerin borçlarının olduğunu ve Türk oyuncuları pahalı olduğu yönündeki eleştirilere değinerek, şöyle konuştu:

Kulüplerin borçları var? Neden? Türk oyuncular pahalı deniyor. Az olduğu için pahalı. 2 yumurta varsa değeri artar, 20 varsa azalır. Üretim yapmalıyız. Biz yokluktan varlık çıkarıyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beşiktaş'ta görev aldığı dönemde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları Napoli maçında yabancı oyuncuları oynattığı için kendisine eleştiriler geldiğini dile getiren Güneş, şu değerlendirmeyi yaptı:

Evet, ben de yabancı oynattım, doğru. 10 tane oyuncu çıkar mı diye bakıyorduk. Şimdi Eslem, Rıdvan, Erdoğan, Kerem, Kartal var, kaleci Ersin var. Altyapıdan çıkan oyuncular bunlar. Bunlar bugün mü çıktı?

"Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım"

Kulüplerdeki altyapı organizasyonunun Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) denetminde yapılması gerektiğini vurgulayan deneyimli teknik adam, şunları kaydetti:

Altyapı için fikirler var ama iyi uygulanması gerekiyor. Yabancıya karşı değilim, yerli oyuncunun üretilmesinden yanayım. Yabancı oyuncular için kriter olsun diyorum. Türk futbolu için söylüyorum.

Yabancı sınırının kalkmasının ardından yurt dışından ilk defa bu kadar fazla oyuncunun transfer edildiğini söyleyen Güneş, şu yorumu yaptı:

Bir sürü konu konuşuluyor, yabancı sınırlaması, rezerv lig, sezon planlaması... Ama bence üretim olmadan tüketim/yarışma olmaz. Üretim yapıyor muyuz? Yapmıyoruz. Biz yasak da getirmiyoruz. Yerli olsun diyoruz.

TFF, yabancı sınırında yaptığı değişikliği 2021-22 sezonuna ertelemişti.

 

Independent Türkçe, TRT Spor 

DAHA FAZLA HABER OKU