NBA'deki "boykot" toplantısında Patrick Beverley'nin sözleri tepki çekti: Senin maaşını ben veriyorum

NBA'de tarihe geçen "boykot" toplantısında Clippers'ın oyun kurucusu Patrick Beverley'nin Oyuncular Birliği Başkanı Michele Roberts'a "Senin maaşını ben veriyorum" demesi tansiyonu yükseltti

Patrick Beverley / Fotoğraf: Reuters

ABD'nin Winconsin şehrinde siyahi Jacob Blake’in polis tarafından vurulmasının ardından düzenlenen protestolar Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) de sıçramış, Milwaukee Bucks oyuncuların maçlara çıkmayı reddetmesinin ardından diğer takımlar da karara ayak uydurmuştu.

Boykot krizi devam ederken oyuncular sendikası da atılacak adımlar hakkında bir oturum düzenledi.

Geniş katılımlı panelde yaşanan bir tartışma, gündeme damga vurdu. 

İddialara göre Los Angeles Clippers'ın oyun kurucusu Patrick Beverley, toplantı sırasında hararetli anlar yaşayan isimlerden biri oldu ve NBA Oyuncular Birliği Başkanı Michele Roberts ile karşı karşıya geldi.

Yahoo Sports'tan Chris Haynes'in haberine göre Beverley, Roberts'ın sezonun iptali halinde yaşanacak mali kayıplardan söz etmesinden rahatsızlık duydu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haberde, Beverley'nin Roberts’ın sözünü kestiği ve bu mantığa karşı çıktığını dile getirdiği buna karşılık Roberts'ın da açıklamalarından memnun kalmadığı ileri sürüldü.

Diğer oyuncuların araya girmek zorunda kaldığı tartışmada Beverley, Roberts’ın sözüne devam etme isteğine "Hayır, senin maaşını ben ödüyorum" şeklinde karşılık verdiği iddia edildi.

Yaşananlar üzerine Chris Paul ve Udonis Haslem gibi önemli isimler, Beverley'e saygısızlığa müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

NBA’de sezonu kurtaran 48 saat olarak adlandırılan sürecin sonunda oylama ile ligin devam etmesi kararı çıktı.

Oyuncuların protestosu nedeniyle ertelenen play-off maçları, bu geceden itibaren devam edecek.

Beverley, daha sonra konuyla ilgili olarak basının sorularını yanıtladı.

 

 

Yaşanan tartışmaya da değinen 32 yaşındaki oyuncu şu ifadeleri kullandı:

İlginç bir tartışma yaşadık. Sendika ailemiz gibi. Eminim ki buradaki basın mensupları da en nihayetinde bir ailenin parçası. Bilirsiniz ki aile bireyleri her zaman aynı fikirde olmazlar ve bu normaldir. Konuşur ve daha iyi bir sonuca varmaya çalışırsınız. Diyalog her ne olursa olsun veya siz her nasıl olduğunu düşünüyorsanız düşünün, dün biz işleri daha iyi bir duruma getirdik. Ve en önemli olan da bu.

Ne olmuştu?

ABD'nin Wisconsin eyaletinde polisin siyahi Jacob Blake'i arkadan vurarak ağır yaralamasının ardından Milwaukee Buckslı oyuncuların önderliğinde başlayan ve diğer takımların da katıldığı play-off maçlarına çıkmama protestosuna, ülkedeki diğer önemli spor organizasyonları da destek vermişti.

 

Independent Türkçe, Skor, Eurohoops

DAHA FAZLA HABER OKU