Fernando Muslera: Arda Turan Galatasaray’ın evladı, kulübün efsanesi

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Türkiye’de yaşadığı için gurur duyduğunu söyledi

Fernando Muslera / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna yaptığı açıklamada, Arda Turan'ın yeniden sarı-kırmızılı takıma dönüşünü, yaşadığı sakatlık, geride kalan sezonun en güzel maçı ve Türkiye'de geçirdiği günlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Arda Turan'ın altyapısından yetiştiği Galatasaray'dan Avrupa’nın büyük takımlarında forma giymek için ayrıldığını ve daha sonra geri döndüğünü hatırlatan Muslera, şöyle konuştu:

Arda Turan benim için her şey demek. Arda, Galatasaray’ın bir evladı. Kulübün bir efsanesi. İki büyük takımda forma giyebilmek için yurt dışına gitti. Bütün takım arkadaşları lider özellikli oyunculardı.

Çaykur Rizespor karşılaşmasında rakip oyuncuyla çarpışan ve kariyerinin en uzun sakatlığını yaşayan Muslera, sahalara ne zaman döneceği yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

Cevabı kolay olan bir soru değil. Çünkü her şey biyolojik ilerlemeye bağlı. Bu sakatlığı yaşayan diğer oyunculara baktığımızda 6 aylık bir süre içerisinde iyileştiklerini görüyoruz. Fakat kendim için kesin bir süre vermem zor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakatlık anında ne olduğunu bilmediğini dile getiren deneyimli file bekçisi, "Çok fazla acı hissetmedim. Kırık olduğunu öğrenince üzüldüm. Bir süre oynayamayacağımı biliyordum. Ambulansın sahaya geç gelmesi normal bir durum değildi. Sahada bu kadar uzun süre tedavi görmek beni üzdü" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'de yaşamaktan gurur duyuyoruz"

Kendisi ve ailesinin Türkiye’de yaşamaktan gurur duyduğunu belirten Uruguaylı kaleci, sakatlığı sonrası taraftarlardan gelen mesajların kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

Sadece Galatasaray’ın değil, çok sayıdaki diğer takım taraftarlarının da hem kaleciliğime hem kişiliğime hayranlığını bilmek çok güzel bir şey. Tüm Türkiye’nin bana olan sevgisi, ülkeye olan sevgimi korumamı sağlıyor. Ben ve ailem çok sayıda güzel mesajlar aldığımız için gurur duyuyoruz. Bu ülkede yaşadığımız için gurur duyuyoruz. Nasıl ki Uruguay doğduğum ülkeyse, Türkiye de sevdiğim bir ülke. Burayla özdeşleştiğimi düşünüyorum.

Kendisi için saygının her şeyden önce geldiğini bunu savunan biri olduğunu söyleyen Muslera, "Diğer takımlara karşı bir saygısızlık yapmak istemem. Bence beni böyle bilen insanlar; 'O, Galatasaray’ın bir futbolcusu, diğer takımlara saygısızlık yapmaz' diyebilmeli. Emeğime değer verilmesini isterim, umuyorum ki arkadaşlarım ve ailem bunun için gurur duyuyorlardır" şeklinde görüş belirtti.

"En güzeli Fenerbahçe ile oynadığımız maçtı"

Geride kalan sezonda Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-1 mağlup ettikleri müsabakayı en güzel geçirdiği maç olarak aktaran Muslera, "Uzun zamandır rakibimizi orada mağlup edemiyorduk. Bence en iyi maçlarımızdan birini oynadık. En kötü maçlarımız ise salgından sonra oynadığımız maçlardı" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile ilgli de görüşlerini paylaşan Muslera, şunları kaydetti:

Fatih Terim takım için çok güvenli bir karakter. Sadece futbol düzeyinde değil saha dışında da çok bilen, anlayışlı ve Türkiye içinde çok saygı duyulan bir isim. Onunla çalıştığım için ve onunla olan güzel ilişkimizden ötürü mutluyum. Bugüne dek birçok şey başardı. Kulübümüzün değerlerini bütünüyle yansıtan bir kişi.

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynadığı maçta tibia ve fibula kemikleri kırılan Fernando Muslera, kariyerinin en ciddi sakatlığını yaşamıştı.

Galatasaray tarihinin en fazla forma giyen yabancı futbolcusu olan Muslera, sarı-kırmızılı kulüpte oynadığı 9 sezonda 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası ve 5 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, beIN Sports

DAHA FAZLA HABER OKU