Türk Tabipleri Birliği’nden Sağlık Bakanı Koca’ya görüşme talebi: Karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz

TTB Merkez Konseyi, hekim ölümlerinin 32’ye ulaştığına dikkati çekeren Bakan Koca ile yüz yüze görüşme talebinde bulundu

Görsel: ttb.org.tr

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybeden hekimlerin sayısının 32’ye ulaştığına dikkati çekerek, ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları karşılıklı değerlendirmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep etti.

Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman imzasıyla Koca’ya gönderilen mektupta, “Sayın Bakan, Türkiye’de, Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren hekimlerin sayısı, beşi Ağustos ayında olmak üzere, 32’ye ulaştı. Bugüne kadar önerilerimiz, yaptığımız uyarılar dikkate alınıp gerekli düzenlemeler yapılmadığı için ülkemizde hastalanan ve ölen sağlık emekçilerinin orantısı, dünya ülkeleri arasında maalesef ilk sıralarda yer almaktadır” denildi.

“Yapılması gerekenler bir an önce hayata geçirilmediği takdirde önümüzdeki sürecin daha da ağırlaşarak devam edeceğinden kaygı duyuyoruz” ifadelerinin kullanıldığı mektupta şunlar kaydedildi:

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi olarak, söz konusu ölüm ve hastalıklara engel olacak, azaltacak uygulamaları sizinle, yüz yüze görüşmek istiyoruz. Bu bilgi alışverişinin karşılıklı tarihsel sorumluluğumuz olduğu düşüncesindeyiz. Görüşmemizde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri ile birlikte, TTB Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu ve üye uzmanlık derneklerinin temsilcilerinin de olması, uzmanlık alanlarının bilimsel bilgi ve tecrübeleri ile çözüme olanak sağlayacak, sürecin şeffaf ve bilimsel olarak yürütülmesine katkı sunacaktır.

Mektup, “Kayıplarımız daha da artmadan bu görüşmenin en kısa sürede gerçekleştirilmesi için gerekli çabayı göstermenizi bekliyoruz” ifadeleriyle son buldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU