Putin açıkladı: Eylül ayında yeni bir koronavirüs aşımız daha olacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, yeni tip koronavirüse karşı ikinci aşının eylül ayında hazır olacağını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin'den koronavirüs aşı açıklaması / Fotoğraf: TASS

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı birçok ülkede aşı çalışmalarında sona yaklaşılırken, Rusya'dan ikinci aşı açıklaması geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce duyurduğu "Sputnik V" koronavirüs aşısından sonra yeni bir aşının geliştirilmek üzere olduğunu açıkladı. 

Putin, devlet televizyonu Rossiya-24'te yayınlanan röportajında, ülkesinde geliştirilmekte olan ikinci Kovid-19 aşının gelecek ay hazır olacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Eylül ayında yeni bir aşımız olacak"

Yeni aşının önümüzdeki ay hazır olacağını kaydeden Putin, "Eylül ayında yeni bir aşımız olacak. Preparat eylülde hazırlanmış olacak, aşı üzerinde Novosibirsk'teki Vector Enstitüsü çalışıyor" dedi.

Putin aşıya dair detaylı açıklama yapmazken, tüm dünyanın tartıştığı Sputnik-V koronavirüs aşısından olumlu sonuçlar aldıklarını ve aşının planlandığı gibi birçok kişiye uygulanmaya devam edildiğini aktardı.

Almanya: Aşı risk barındırıyor

Koronavirüse karşı geliştirilen Rus aşısının risk barındırdığı değerlendirmesinde bulunan Alman Tabipler Birliği Başkanı Klaus Reinhardt: şu ifadeleri kullanmıştı:

"Test serisi olmadan bir aşının onaylanmasının insanlar üzerinde yüksek riskli bir deney olduğunu düşünüyorum. Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği kriterler hiçe sayılarak elde edilen veriler doğrultusunda aşıyı kullanmak büyük sorumsuzluktur.”

ABD: Önemli olan dünya için etkili ve güvenli olması

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar da yaptığı açıklamada, şeffaf verilere ihtiyaç olduğunu ve bu verilerin de aşının güvenli ve etkili olduğunu gösteren üçüncü aşama denemelerinden alınması gerektiğini belirterek, “Önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU