Biden'ın ekibi: Çin'in Uygurlara yaptığı bir "soykırım", Trump harekete geçmeli

ABD Başkanı ticaret anlaşmasına dair hoşnutsuzluk yaşarken Beyaz Saray yönetiminden henüz Pekin'e karşı herhangi bir politik hamle gelmedi

Trump görev süresi boyunca Çin Devlet Başkanı Şi'den çoğunlukla övgüyle söz etti (AP)

Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden'ın kampanya ekibi, Çin'in Uygurlara muamelesini "soykırım" olarak nitelendirdi ve Donald Trump'a eyleme geçme çağrısında bulundu.

Çin hükümeti, Sincan bölgesindeki Müslüman Uygurlara ve diğer azınlık gruplarına muamelesi nedeniyle uzun süredir insan hakları gruplarının ve ABD'li birçok parlamenterin eleştirilerine maruz kalıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden'ın seçim kampanyası sözcüsü Andrew Bates, Axios'a yaptığı açıklamada, "Uygurların ve diğer etnik azınlıkların Çin'in otoriter yönetiminin elinde maruz kaldığı tarifsiz baskı, bir soykırımdır ve Joe Biden buna en güçlü biçimde karşı çıkmaktadır" dedi.

Eğer Trump yönetimi bu durumu gerçekten, Joe Biden'ın zaten yaptığı gibi, olduğu şekliyle ve yüksek sesle dile getirmeye karar verirse Donald Trump'ın harekete geçmek için ne yapacağı da aciliyet teşkil eden bir soru olarak duruyor. Trump'ın ayrıca, Uygurlara yönelik bu korkunç muameleye göz yumduğu için özür dilemesi gerekiyor.

Beyaz Saray konuyla ilgili henüz görüş bildirmedi.

Pekin'in koronavirüsü ele alış biçimini eleştiren Trump, virüsü sıklıkla "Çin virüsü" şeklinde nitelendirmesi sebebiyle Demokratların ırkçılık suçlamalarına maruz kalmıştı.

Ancak bu ülkeyle bir ticaret anlaşması arayışında olan Trump, görev süresi boyunca Çin'den ve Devlet Başkanı Şi Cinping'den çoğunlukla övgüyle söz etti.

Başkan Trump geçen yıl küçük bir anlaşma elde ettiyse de bu anlaşmadan hoşnut değil.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU