Galatasaray’dan gazeteci Fatih Altaylı’ya: Şiddetle kınıyoruz

Sarı kırmızılı kulüp Altaylı hakkında bir açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Galatasaray, gazeteci Fatih Altaylı hakkında sert ifadeler içeren bir açıklama yaptı.

Altaylı için “zat” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, “Gazetecilik kisvesi adı altında Başkanımız Mustafa Cengiz’e yönelik küçük düşürücü ifadeler ile hakaret içeren beyanlarda bulunan bu kişiyi yakışıksız üslubu ve sarf ettiği sözler nedeniyle şiddetle kınıyoruz” denildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Galatasaray Spor Kulübü, Genel Kurulu’nun değerli üyeleri, Galatasaray’ın menfaatlerine en uygun şekilde, Galatasaray’ın kültürünü, örf ve adetlerini taşıyabilecek kişiyi hür iradeleriyle seçerek ona başkanlık görevini tevdi ederler.  Galatasaray başkanına hakaret edenler, onu toplum nezdinde küçük düşürücü laflarla aşağılamaya teşebbüs edenler, rakiplerinin bile yapmaya hicap duyacağı şekilde ölçüsüz ve çirkin bir üslupla televizyon kanalarında zarar vermeye çalışanlar ve bilgisizce ahkam kesenler Galatasaray kültürü ve terbiyesinden bir nebze nasibini almamış insanlardır.  Bu bağlamda Bloomberg kanalında, gazetecilik kisvesi adı altında Başkanımız Mustafa Cengiz’e yönelik küçük düşürücü ifadeler ile hakaret içeren beyanlarda bulunan bu kişiyi yakışıksız üslubu ve sarf ettiği sözler nedeniyle şiddetle kınıyoruz. Bu zatın yine aynı program içerisinde her şartta takımına destek veren büyük Galatasaray taraftarları için kullandığı ifadeler de kabul edilemez niteliktedir. Söz konusu kanalda yapılan programda Altaylı’nın kullandığı ağır hakaret içeren açıklamaları hakkında gerekli hukuki girişimler ve disiplin işlemleri başlatılmıştır.

Altaylı, Cengiz hakkında, "9 kulüp 'Bankalar Birliği anlaşmasının faizi yüksek, 5 yılda bu parayı ödeyemeyiz' diyor. Doğru. Mustafa Cengiz'e, '19 kulüple hareket edin' dedim" ifadelerini kullanmış, "Zeka seviyesi beni anlamaktan uzak olduğu için 'Zengine biat' anlıyor. Ali Koç diye algılıyor" demişti.

 

Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU