Giresun'daki sel felaketinden etkilenen Güdül Köyü sakinleri yaralarının sarılmasını bekliyor

Giresun'da meydana gelen sel felaketinden etkilenen Doğankent Güdül Köyü sakinleri, kendilerine halen yardım edilmediğini ve mağduriyetleri için özen gösterilmediğini kaydetti

Fotoğraf: Independent Türkçe / Emre Bayram

Giresun’da yaşanan ve 9 kişinin ölümüne, 7 kişinin kaybına yola açan selin ardından İçişleri Bakanı Süleyan Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Gıda Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli hemen bölgeye gitmişti.

İlk günden itibaren yapılan açıklamalarda yaşanan durum “görülmemiş felaket” olarak nitelendirildi ve devletin tüm imkanlarının bölge için seferber edileceği ifade edildi.

Ancak bölgenin büyük kısmın yaralar sarılmaya çalışılırken yardımın ulaşamadığı yerleşim birimleri olduğu da ifade edildi.

Bunları bir tanesi de 3 gündür kimsenin ulaşmadığı ve yardımın götürülmediği Doğanket Güdül Köyü.

Güdül Köyü’ne ulaşan Emre Bayram, köy sakinlerine ulaştı ve yaşanan felaketinin fotoğraflarını çekti.

Güdül Köyü halkından haber alamadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin ve muhtarın bu işe gerekli özeni göstermediğini öne sürdü.
 

6.jpg
Fotoğraf: Emre Bayram


Heyelanın oluşturduğu manzara görüntülere yansırken, vatandaşlar fındık haşatının da sel ile birlikte yok olduğunu kaydettiler.
 

17 (1).jpg
Fotoğraf: Emre Bayram


Köy yollarının kapalı olmasından dolayı erzak ve yardım paketlerine ulaşamayan köylüler, yetkililerden gelecek desteği bekliyor.
 

13.jpg
Fotoğraf: Emre Bayram


"Yetkililer bize hala ulaşabilmiş değiller"

Sel felaketinde evi ve araçları hasar alan Gülçin Bayram, yetkililerin kendilerine ulaşmadığını belirterek, “Yetkililer bize hala ulaşabilmiş değiller, bizler de insanız korkudan evde duramıyoruz. Bize bir şey olduğunda mı haber alacaklar” ifadelerini kullandı.
 

18.jpg
Fotoğraf: Emre Bayram


Felaketten etkilenen Nurten Hezer ise; “Üç gündür köye ulaşım yok. Bizi de yetkililerden arayıp soran kimse yok, ancak seçim zamanlarında telefonlarımız susmaz. Burada heyelan altında kalma tehlikesi yaşadık onca şeye rağmen bir telefon ve yapılacaklar hakkında bir yetkiliden tatmin edici bilgi alabilmiş değiliz” dedi.
 

14.jpg
Fotoğraf: Emre Bayram


Ramazan Hezer ise, arabasının heyelan altında kaldığını ve evde bulunan engelli oğlunun bu durumdan çok korktuğunu söyledi.

Tekrar yağmurların yağmasıyla mağduriyetlerinin katlanacağını vurgulayan köy halkı, yetkililerin gerekli yardımlarda bulunmasını talep ettiler.

Felaketin ardından bir yandan arama kurtarma çalışmaları sürerken bir yandan da kapanan yolların açılmasına çalışılıyor. Hasar gören biraların ise yıkımları gerçekleştiriliyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU