Kılıçdaroğlu’ndan Çiğdem Toker’in “yolsuzluk” eleştirisine yanıt

"Yolsuzluklar AKP iktidarı için çok doğal bir hale gelmiş durumda. Onunla özdeşleşmiş. Belli çevrelerde ihaleler, seçimin finansmanı için kullanılıyor”

Fotoğraf: YouTube / euronews

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Çiğdem Toker’in Sözcü’de kaleme aldığı “yolsuzluk” yazısındaki eleştirilere yanıt verdi ve konu hakkındaki bütün duyarlılıklarını koruduğunu ifade etti.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, dünkü köşesinde ana muhalefetin “israf” ifadesini kullanmasının seçmen tarafına “yolsuzluklardan hesap sormaktan vazgeçildiği” şeklinde yansıdığını yazmıştı.

Toker, bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak bu eleştiriye cevap verdiğini aktardı.

Buna göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Yolsuzluk hukuki bir kavram. İsraftan daha ağır sonuçlar doğuran bir olay. İsraf fazla masraf demek. Biz yolsuzluklar konusunda bütün duyarlılığımızı koruyoruz. Şehir hastanelerini, köprüleri hep işledik. Şehir hastanelerini kamulaştıracağımızı söyledik. Tünelleri, yap-işlet-devret ile döviz kuruna endeksli projelerin gerçek maliyetlerini topluma  açıklayacağız. Gerekirse kamulaştıracağız. Maliyetlerin üzerine makul bir kâr koyarak kamulaştıracağız.

"PTT'de çok ciddi olaylar oluyor"

“Şişirilmiş maliyetler varsa bunları göstereceğiz, aradaki maliyetleri kime rüşvet verdiyse, gitsin onunla hesaplaşsın” diyen CHP lideri, “israf”a bir olgu olarak toplumun pek çok kesiminin duyarlı olduğu düşüncesini dile getirdi ve şöyle konuştu:

İsraf haramdır. Dolayısıyla israf niteliğindeki uygulamaları vurgulayarak, israfa özel hassasiyeti bulunan yurttaşlara anlatmış oluyoruz. Ama yolsuzlukları sorgulamaktan asla  vazgeçmedik. Hiç vazgeçilir mi? Daha anlatacağımız çok şey var. Örneğin, PTT ‘de çok ciddi olaylar oluyor. Bunların hepsini takip ediyoruz.

Kılılçdaroğlu ayrıca ““Tabii bir de şu var. Yolsuzluklar AKP iktidarı için çok doğal bir hale gelmiş durumda. Onunla özdeşleşmiş. Belli çevrelerde ihaleler, seçimin finansmanı için kullanılıyor” ifadesini kullandı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU