Akif Beki: 20 trilyon metreküp yanında 320 milyarlık keşfin lafı mı olur ki sevinçten havalara uçsun muhalefet?

"Dünya medyasına başta 800 milyar metreküp diye üfürülmüş. Beklentiyi yükseltirseniz, daha altı nasıl sevindirsin?"

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, iktidarın muhalefete “Karadeniz’de bulunan doğalgaza sevinmediler” şeklinde yüklenmesini eleştirdi.

Beki, bugünkü köşe yazısında “Türkiye’nin geçmişte de birçok kez doğalgaz rezervi bulduğunu” ifade ederek muhalefetten bazı isimlerin yeni açıklanan keşfe temkinli yaklaştığını belirtti ve şunları söyledi:

Tek ayak üstünde su gibi palavra sıkan bir yerli Pravda'nın başı bile muhalefete çatıyor. "Müjde veriyoruz, niye deliler gibi sevinmiyorsunuz" diye.  O ve benzeri gazetelerin, geçen yıl şöyle bir müjde vermişliği de vardı: "Trakya’da, 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi bulunmasının ardından bölgeden bir müjdeli haber daha geldi."  20 trilyon metreküp yanında 320 milyarlık keşfin lafı mı olur ki sevinçten havalara uçsun muhalefet! Her haberlerine gözü kapalı inanmayana, "Türkiye düşmanı" demesinler mi bir de! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfini açıklamasından önce bir yetkilinin “800 milyar metreküp doğalgaz bulundu” açıklamasını hatırlatan Beki, şöyle yazdı:

Dünya medyasına başta 800 milyar metreküp diye üfürülmüş. Beklentiyi yükseltirseniz, daha altı nasıl sevindirsin?  Önceki ihbarları asılsız, alarmları hep yalan ve yanıltıcı çıkmış. Yetmezmiş gibi kalkmış, Bakan Albayrak'ın 'eksen' çıkışının birine bin katıyor. "Bütün dünya Türkiye'yi konuşacak. Her ülke Türkiye ile ilişkisini yeniden tanımlayacak. Coğrafyada güç haritası sarsılacak. Denklem yeniden kurulacak" diye şahlanıyor. Yeri yerinden oynatıyor. Esrik ve uçuk naralarla abartıyor da abartıyor.  Sonra da inanma zorluğu çekenleri suçluyor.  "Türkiye'nin sevincini bile paylaşamıyorlar. Muhalefet milli eksenini kaybetti" filan gibi deli saçmalıklarıyla. 

AK Parti’ye “İlla milletin içinde gayri milli arayacaksa medya amigolarına baksın” tavsiyesinde bulunan Beki, yazısına şöyle son verdi:

Çünkü kendisi gibi inanmayanlara hain deme hakkını kendinde gören, ya ne dediğini bilmiyordur. Ya da  bölücülük projesi için devşirilmiş bir hain gidi haindir. Maşanın, dış güç uşağının önde gideni, Türkiye düşmanının ta kendisidir.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU