Fenerbahçe ve Galatasaray’a PFDK’dan ceza yağdı

PFDK geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda disiplin kuruluna sevk edilen kulüplerin cezalarını belirledi. Derbi maçta karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray’a ceza yağdı. Kurul ayrıca Beşiktaş’a ve Trabzonspor’a da para cezası verdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta oynanan maçlarda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor'a para ve tribün bloke cezası, Trabzonspor ve Kayserispor'a ise para cezası verdi.

TFF’den yapılan açıklamaya göre Fenerbahçe Kulübü “taraftarlarının neden olduğu saha olayları, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi” gerekçeleriyle toplamda 215 bin 500 TL para cezası ile cezalandırıldı. Ayrıca Futbol Disiplin Talimatı (FDT)’nın 53/3 maddesi uyarınca Spor Toto, Migros, Fenerium ve Avis tribünlerinin belli bölümlerinde yer alan elektronik bilet kapsamındaki kartlar bir sonraki iç saha maçında bloke edildi.

Galatasaray'a ise “taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat” gerekçesiyle 45 bin TL para cezası kesildi. Ayrıca FDT’nin 53/3 maddesi uyarınca misafir takım tribünününde yer alan taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartları da bir sonraki maçta bloke edildi.

Cezalardan Beşiktaş da nasibini aldı

PFDK, geçtiğimiz cumartesi akşamı oynanan Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçında, Beşiktaş Kulübüne “taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle 150 bin TL para cezası verdi. Aynı müsabakada FDT’nin 53/3 maddesi uyarınca Spor Toto, Baba Hakkı ve Denizbank tribünlerinin belirli bölümlerinde yer alan seyircilerin bir sonraki maçta elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine karar verdi.

Kurul ayrıca Trabzonspor’a 35 bin TL, Kayserispor’a 100 bin TL, Bursaspor’a 195 bin TL para ve tribün bloke cezası verdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU