Gelecek Partisi’nden "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü" soruları: Neden Cumhurbaşkanı kararnemesiyle değil de kararıyla, direkt merkeze bağlı kuruldu, kim denetleyecek?

Kurulacağı Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla öğrenilen "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü" ile ilgili sorular yönelten Gelecek Partisi, bu müdürlüğün neden direkt merkeze bağlı olduğunu merak ediyor

Önceki Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, tartışmalara neden olan 'Takviye Hazır Kuvvet'le ilgili sorular yöneltti / Fotoğraf: Twitter

Gelecek Partisi, Cumhurbaşkanı kararıyla kurulacağı Resmi Gazete'de yayınlanan "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğüne" ilişkin sorular sordu.

"Takviye Kuvvetlerin kuruluşu anayasal ve hukuki midir? Neden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle değil de cumhurbaşkanı kararıyla oluşturulmuştur" diyen soran Gelecek Partisi, "Böyle bir yapı il idaresi kanununa ve polis vazife ve selahahiyetleri kanununa uygun mudur?" diye ekledi.
 


Gelecek Partisi İçişleri Politika İzleme Kurulu'nun konuyla ilgili soruları arasında şunlar da yer aldı?

Bu kanunlara göre Emniyet Genel Müdürlüğü’nün il teşkilatları, il valisinin gözetimi ve denetiminde il emniyet müdürlükleri olarak teşkilatlanmıştır. Ancak Cumhurbaşkanı kararıyla idari yapımızda olmayan yeni bir durum ve yapı ortaya çıkmıştır. Bu durum kurumlar hiyerarşisi açısından sakınca oluşturmayacak mıdır? Direkt merkeze bağlanmasındaki amaç nedir?

Bu yapı hangi kurum tarafından denetlenecektir?


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU