Soylu, "Takviye Hazır Kuvvet'i" anlattı: Merkeze bağlı mobil çevik kuvvet kuruluyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da oluşturulacak yeni müdürlüğü, "Merkeze bağlı mobil çevik kuvvet kuruluyor" tanımladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tartışmalara yol açan "Takviye Hazır Kuvvet" konusunda açıklama yaptı / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 20 Ağustos'ta imzaladığı 2844 sayılı kararda "İstanbul'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü kurulmasına karar verilmiştir" ifadesi gündeme gelen gelişmenin neden olduğu tartışma devam ediyor.

Emniyet bünyesinde kurulan "Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü" çok anlaşılamazken muhalefetten bazı isimler, "Erdoğan doğrudan kendisine bağlı ikinci polis teşkilatı kurdu" yorumunu yaptı.
Dün sosyal medyada geniş yer alan tartışma üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklamada bulunmuştu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek konuyu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sorduğunu yazdı. 

Soylu'nun, İstanbul'da kurulan bu müdürlüğün ilk olmadığını, aynı müdürlüğün Ankara'da da kurulduğunu kendisine aktardığını belirten Zeyrek, Bakanın kendisine bilgileri paylaştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"İstanbul'da bin 500 polis görev yapacak" 

Soylu'nun verdiği bilgi şöyle: 

"Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı'na bağlı olacak ve doğrudan Ankara'dan görevlendirilecek. Bu müdürlükler bünyesinde Ankara'da ve İstanbul'da toplam bin 500 polis görev yapacak. Polisler genellikle çevik kuvvetten seçilecek.

Geçmişte herhangi bir kentte ani bir gelişme yaşandığında ve takviye ihtiyacı duyulduğunda değişik illerden, değişik birimlerden polisler görevlendiriliyor ve o ile gönderiliyordu. Yazışmalar ve bürokrasi nedeniyle bu da zaman alıyordu.

Örneğin Elazığ depreminden sonra birçok ilden, asayiş, güvenlik gibi değişik şubelerden polisler görevlendirilerek Elazığ'a gönderilmişti." 

"Tasarruf sağlıyoruz" 

Zeyrek, Soylu ile arasında geçen görüşmenin detaylarına da şu sözlerle dile getirdi: 

"Bu müdürlük sayesinde il emniyet müdürlüklerinin personelini başka illerde görevlendirmek zorunda kalmayacağına dikkat çeken Bakan Soylu, ‘Bu sayede değişik illerden personel toplayıp göndermenin yarattığı zaman kaybı ve maliyeti de ortadan kaldırıyoruz ve tasarruf sağlıyoruz' dedi. 

Soylu'ya ‘ikinci bir teşkilat kuruluyor' eleştirilerini anımsatınca da gülerek, ‘Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Daire Başkanlığı'na bağlı, hızlı harekete geçme kapasitesi olan mobil bir çevik kuvvet ten söz ediyoruz. Olay bundan ibarettir' yorumunu yaptı." 
 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU