Yeni kurulan “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü” İyi Partili Durmuş Yılmaz’ı endişelendirdi

Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul’da kurulan ve merkeze bağlı olacak denilen Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü’yle ilgili değerlendirme yapan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Merkez kim, ne? Gerçekten endişeliyim” dedi

Durmuş Yılmaz, yeni kurulan birimle ilgili "Gerçekten endişeliyim" dedi / Fotoğraf: AA

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün doğrudan merkeze bağlı teşkilatı olarak “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü”nün kurulmasına karar verildi.

Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne değil doğrudan merkeze bağlı olacak.

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dair Başkanlığı’na bağlı olarak 2018 yılında “Takviye Hazır Kuvvet Müdürlüğü” kurulmuştu.

Bu birimin görevi siyasi liderlerin etkinlikleri ve geniş katılımlı protestolar veya spor müsabakaları öncesi güvenlik önlemi almak olarak nitelendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanyasını yürüten Necati Yılmaz’ın ne amaçla böyle bir birim kurulduğu sorusuna İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan “İzah edeceğim” açıklaması geldi.

Soylu’nun bu açıklamasına karşın yeni kurulan birimle ilgili olarak endişelerini ve sorularını iletenler devam ediyor.

Bir soru da Durmuş Yılmaz’dan: Merkez kim/ne?

Son olarak Eski Merkez Bankası Başkanı olan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada endişelerini şöyle dile getirdi:

Merkeze bağlı? Merkez kim/ne? Emniyet Gn Md’ğü? İçişleri Bkn’ğı? Cumhurbaşkanı/ Cumhurbaşkanlığı? Gerçekten endişeliyim.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU