Adalet Bakanı Gül’den cinayete kurban gittiği iddia edilen Duygu Delen’in ailesine taziyet ziyareti

Gaziantep’te bir binanın 4.üncü katından düşerek ölen 17 yaşındaki Duygu Delen’in erkek arkadaşı cinayet suçlamasıyla tutuklanmıştı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Delen’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu

17 yaşındaki Duygu Delen'in bir binanın 4.'üncü katından düşerek şüpheli ölümünün ardından erkek arkadaşı cinayet suçlamasıyla tutuklandı / Fotoğraf: AA

Gaziantep’te 13 Ağustos 2020'de Batıkent Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın 4'üncü katından düşen 17 yaşındaki Duygu Delen yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından evin sahibi olan 20 yaşındaki erkek arkadaşı Mehmet K. gözaltına alındı.

Mehmet K., Delen ile tartıştıkları için kendini attığını iddia etse de yapılan muayenede Delen’in vücudunda darp izleri bulundu.

Mehmet K., “kasten öldürme” ve “çocuğun cinsel istismarı” suçlarından tutuklandı.

20200822_2_44000033_57581087.jpg
Adalet Bakanı Gül (solda), Duygu Delen'in babas Bülent Delen ile görüştü / Fotoğraf: AA

 

Gül, Duygu'nun babası ve dedesiyle görüştü

Olaydan günler sonra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den Delen’in acılı ailesine bir taziye ziyareti gerçekleşti.

Gül, beraberindeki AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ve diğer partililerle Delen ailesinin merkez Şehitkamil ilçesindeki evlerini ziyaret etti.

Baba Bülent Delen ve dede Mehmet Yüceler ile görüşen Gül, taziyelerini iletti.

Gül ile Bülent Delen geçtiğimiz günlerde de telefonla görüşmüş, baba Delen Gül'den olayın peşini bırakmamasını istemişti.

Gül: Kadın cinayetleri bir terör eylemidir

Delen’in ailesini ziyaretinin ardından Batal Höyük Sosyal Tesislerinde düzenlenen İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, kadın cinayetlerine dair açıklamalarda bulundu.

Aileyi ziyaret ederek taziyelerini ilettiklerini anımsatan Gül, sözlerinin devamında şöyle konuştu:

Bir baba olarak, bir vatandaş ve eş olarak şunu söylemek isterim ki kadın cinayetleri bir terör eylemidir ve bu eylemlere karşı hepimiz topyekün şekilde mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeleyi yaparken siyasi aidiyetten, mevki, makamdan, mensubiyetten öte bir yaklaşım içinde olmamız gerekiyor. Aslolan kadının onurudur, insan onurudur, insan haysiyetidir. İnsan ve kadın onuru her şeyin üstündedir.

“Hasır altına itilen olayların cinayetle sonuçlandığını görüyoruz”

Bu mücadeleyi verirken hassasiyetle yaklaştıklarını kaydeden Gül, sözlerini şöyle tamamladı:

Bu süreçte kadına yönelik şiddete asla ama asla hiçbir toleransın gösterilmemesi gerekmektedir. Baktığımızda kadın cinayetleri, işin başında küçük diye hasır altına itilen bazı olayların büyüye büyüye cinayetle sonuçlandığını görüyoruz. Dolayısıyla bu konuda hem kolluk hem yargı makamları ve toplumun her kesiminin, şiddeti önleme merkezleri dahil duyarlılığın en üst düzey olması millet olarak beklentimizdir. Hiçbir şekilde hata kabul edilemeyecek bir süreçtir, hiçbir şekilde tedbirsiz, özensiz davranılacak bir konu değildir.

 

Independent Türkçe / AA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU