Netflix, Minnoşlar'ın "uygunsuz" afişini kaldırdı ve özür diledi

"Hiper-cinsel" film afişi sosyal medyada eleştirilmişti

Maïmouna Doucouré'nin ilk uzun metrajlı filmi, sosyal medyada tepkilere neden oldu (AFP)

Netflix yakında yayımlanacak Minnoşlar (Cuties) filminin tanıtımında "uygunsuz" görüntüler kullanmasının ardından özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dijital yayın şirketi Perşembe paylaştığı tweet'te filmin hem orijinal Fransızca adına hem de İngilizce çevirisine atıfta bulunarak, "Mignonnes/Cuties için kullandığımız uygunsuz görüntüler nedeniyle derinden üzüntü duyuyoruz. Uygun değildi, ne de Sundance'te ödül kazanan bu Fransız filmini temsil ediyordu. Fotoğrafları ve açıklamayı hemen güncelledik" ifadelerini kullandı.

Özür birçok kişinin Minnoşlar afişini sosyal medyada eleştirip tanıtımda kullanılan görüntülerin Fransa'daki ve ABD'deki versiyonlarını karşılaştırmasının ardından geldi.

Bir kullanıcı, “Minnoşlar, Sundance'e giden bir Fransız filmiydi. Netflix onu alıp tartışmaya açık yeni bir isim veriyor ve üzerine hiper-cinsel bir afiş koyuveriyor. Henüz izlemedim, bu yüzden filmin kendisi hakkındaki hislerimi bekleteceğim... fakat iki afiş arasındaki fark çok şey söylüyor” diye yazdı.

 

 

Başka bir kişiyse, "Minnoşlar afişinin Fransız versiyonunu Amerikan versiyonuyla karşılaştırmak ilginç... Fransız versiyonu daha çok 'Çocuklar eğleniyor!' gibi hissettiriyor, Amerikan versiyonuysa gerçekten de... iğrenç. #Netflix'in pazarlama ekibinin hesap vermesi gereken birçok şey olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Minnoşlar'ın yönetmenliğini Maïmouna Doucouré üstlenmişti ve film galasını 2020 Sundance Film Festivali'nde yapmıştı.

 

 

Netflix'in özetine göre film, "Dans aracılığıyla özgüvenlerini inşa eden özgür ruhlu dans grubu 'Cuties'e katılarak ailesindeki sorunlardan kaçmaya çalışan” 11 yaşındaki kız çocuğu Amy'nin hikayesini anlatıyor.

Film 9 Eylül'de Netflix'te yayımlanacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU