UEFA, kulüpler sıralamasını güncelledi: Bayern Münih zirveye yerleşirken en başarılı Türk temsilcisi Beşiktaş oldu

UEFA, Avrupa kulüpler sıralamasını güncelledi. Bayern Münih, zirveyi Real Madrid'den devralırken Türk ekipleri arasındaki en başarılı takım, 28. sırada yer alan Beşiktaş oldu

Robert Lewandowski attığı gollerle Bayern Münih'in, Atiba Hutchinson da gösterdiği performansla Beşiktaş'ın en önemli oyuncuları arasında yer aldılar / Fotoğraf: Reuters-AA

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa kulüplerinin başarılarını baz alarak yaptığı kulüpler sıralamasını yeni güncelleme ile yayımladı.
 
Bu sezon Bundesliga'da ve Almanya Kupası'nda zafere ulaşan, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 10 maçtan da galibiyetle ayrılarak finale yükselen Bayern Münih, toplamda 34 bin puan toplayarak zirveyi Real Madrid'den devraldı. 

Geçen sezon 17 bin puan toplayan Real Madrid ise listede ikinci sırada yer aldı. Devler Ligi yarı finalinde Bayern Münih'e 8-2'lik tarihi skorla yenilerek turnuvadan elenen Barcelona ise toplamda elde ettiği 128 bin puanla üçüncü sıradaki yerini korudu.

Avrupa'nın en önemli takımlarının ilk 10'da yer aldığı listede Atletico Madrid 127 bin puanla dördüncü, Juventus 117 bin puanla beşinci oldu.

Premier Lig ekibi Manchester City'nin 116 bin puanla altıncı sırada kaldığı listede, Şampiyonlar Ligi'nin diğer finalisti Paris Saint Germain topladığı 113 bin puanla yedinci sırada yer aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde altıncı kez finale kalan Sevilla 100 bin puanla sekizinci olurken, Manchester United aynı puanla dokuzuncu sırada kaldı.

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan ve bu sezon 30 yıl aradan sonra Premier Lig şampiyonu olan Liverpool ise 99 bin puanla listenin 10'uncu sırasında yer aldı.

 

Vida-AA.jpg
Domagoj Vida / Fotoğraf: AA

 

Türk takımlarından en başarılısı Beşiktaş

Toplam 200 takımın yer aldığı listede Süper Lig ekipleri arasında en başarılısı topladığı 54 bin puanla listede 28. sırada yer alan Beşiktaş oldu.

Geçen sezon Avrupa'da hiç puan elde edemeyen Fenerbahçe toplamda kazandığı 31 bin 500 puanla 52. sırada yer alırken, Şampiyonlar Ligi'nde kötü bir yıl geçiren Galatasaray 23 bin 500 puanla 64. sırada yer aldı.

Süper Lig'de 2019-20 sezonunu şampiyon tamamlayan ve tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkma başarısı gösteren Medipol Başakşehir, 21 bin 500 puanla listenin 71. sırasında kaldı.

Toplamda 7 bin puanı bulunan Konyaspor 168., 4 bin puanı olan Trabzonspor  170. ve 2 bin puanlı Yeni Malatyaspor 171. oldu.

UEFA'nın sıralaması şöyle:

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU