Mert Hakan Yandaş: Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü

Fenerbahçe'nin yeni transferi Mert Hakan Yandaş, "Fenerbahçe'yi tercih ettim demeyelim Fenerbahçe beni seçti" dedi

Mert Hakan Yandaş / Fotoğraf: @Fenerbahce

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin Demir Grup Sivasspor'dan transfer ettiği Mert Hakan Yandaş, sarı-lacivertli ekibe transfer süreci, Galatasaray İdari Direktörü Şükrü Hanedar'a açtığı dava ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

 

 

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası'ndaki tesislerinde düzenlenen basın toplantısında takıma katıldığı ilk günden itibaren ayrıcalıklı hissettiğini söyleyen Yandaş, şöyle konuştu:

Fenerbahçe formasıyla mücadele etmek için can atıyorum. Bir an önce maçların başlamasını bekliyorum. Fenerbahçe çatısı altında olmak büyük gurur. İnşallah, karşılığını verebilirim. İlk 11'de oynamak için elimden geleni yapacağım.

Fenerbahçe yönetiminin her şeye rağmen inanılmaz işler yaptığını ileri süren Yandaş, "Bu rekabetin farkında olarak geldim. Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük kulübü. Takım için rekabet her zaman olacak. Ben de kendimi bu rekabette geliştirmek istiyorum. Takdir hocamızın. İnşallah Fenerbahçe'nin kazandığı ortam olur" değerlendirmesinde bulundu.

"Vermiş olduğum kararın ne kadar doğru olduğunu gördüm"

Galatasaray İdari Direktörü Şükrü Hanedar'la Sivasspor'da oynadığı dönemki yazışmalarının sosyal medyada yer alması nedeniyle davalık olan Yandaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Sosyal medyaya düşen konuyla ilgili konuşmaya gerek yok. Savcılığa suç duyurusun bulundum. Vermiş olduğum kararın ne kadar doğru olduğunu gördüm. Mutluyum.

 

Mert Hakan Yandaş - Fenerbahce2.jpg

Mert Hakan Yandaş, geçen sezon Sivasspor formasıyla Süper Lig'de oynadığı 32 maçta 6 gol ve 4 asist üretti / Fotoğraf: @Fenerbahce

 

"Emre ağabeyden duyduklarım etkiledi"

Fenerbahçe'de futbolu bırakmasının ardından sportif direktörlüğe geçeceği iddia edilen Emre Belözoğlu'nun Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olduğunu savunan Yandaş, "Onun ağzından futbolcuğumla ilgili duyduklarım beni çok etkiledi. Çok samimi ve içten biri. Onu uzaktan tanıyan herkes bilir. Yakından tanıyınca da inanılmaz biri. Tanıdığım için çok şanslıyım. Saha içerisinde mücadele etsek daha harika olabilirdi. İnşallah, her şey Fenerbahçe için çok güzel olacak" yorumunu yaptı.

"Fenerbahçe beni seçti"

"Fenerbahçe'yi tercih ettim demeyelim Fenerbahçe beni seçti" diyen Yandaş, kulüpte yakaladığı aile ortamının kendisini çok mutlu ettiğini kaydederek, "Fenerbahçe'nin beni istemesi çok büyük onur, gurur. Fenerbahçe'yi benim tercih etmem değil, onların beni istemesi çok büyük gurur. Her zaman sözlerinin arkasında durmaları ve aile ortamı beni memnun etti. Bunlar Fenerbahçe'ye gelmeme ön etken oldu" dedi.

"Yaşanan olaylar beni Fenerbahçe ile daha çok bağladı"

Önce Galatasaray'a transfer olacağı iddia edilen ancak daha sonra Fenerbahçe ile anlaşan Yandaş, yaşanan süreçle ilgili şöyle konuştu:

Fenerbahçe ile beni çok bağladı bu yaşanan olaylar. Beni sahiplendiler, ben de sahiplendim. Bu tatsız şeylerin yaşanması bizi daha çok bağladı. Asıl önemli olan şey Fenerbahçe'ye olan bağlılığımı saha içinde göstermem gerekiyor. Transfer süreci. Yaşanmamalıydı. Başkanımız güzel açıklamalar yaptı. Benim daha fazla bir şey söylemem uygun olmaz. Polemiklerden uzak kalmak ve Fenerbahçe'ye odaklanmak istiyorum. Temennim böyle şeylerin bir daha yaşanmaması. Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Yarın öbür gün yüzyüze bakacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU