Bahçeli: Joe Biden, CHP’nin üst aklıdır

"Türkiye’nin bölünme ihalesini açıp pazarlık usulüyle yıkım müteahhitlerine davetiye çıkaran Biden CHP’nin kan bankasıdır"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aylar önce yaptığı açıklamasıyla gündeme gelen ABD’nin başkan adayı Joe Biden’a yönelik bir açıklama yaptı.

Biden’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemlerini hatırlatan Bahçeli, “Joe Biden, CHP’nin üst aklıdır “ ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasında “CHP geçmişini çiğneyip geleceğini temlik ve haciz ettiren yozlaşmış ve işbirlikçiliğe gömülmüş bir siyaset modelidir. Türkiye’nin bölünme ihalesini açıp pazarlık usulüyle yıkım müteahhitlerine davetiye çıkaran Biden CHP’nin kan bankasıdır. Son günlerdeki şaibeli yorum ve kifayetsiz tutumlar başkaca bir söze yer ve gerek bırakmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Millet İttifakı’na tekrar “Zillet ittifakı” olarak seslenen Bahçeli, şunları söyledi:

Zillet İttifakı emperyalizmin biberonuyla beslenmesinin trajik sonuçlarına bihakkın mahkûm olacaktır.

Biden'ın 2019 Aralık ayında söylediği ancak Türkiye'nin gündemine geçen hafta giren sözlerinden bir kısım şöyleydi.

Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım. Parlamento'ya katkı sunmak isteyen Kürt toplumunu entegre etmek için... Bu iş bir süre iyi gidiyordu.

Bu sözlere hem muhalefetten hem de iktidardan tepki gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU