Reuters’a konuşan Türk yetkili: Biri ciddi büyüklükte olmak üzere Karadeniz'de iki bölgede enerji kaynağı buldu

Bloomberg’e konuşan yetkililer de kaynağın doğalgaz olduğunu ifade etti. Bu yetkililer, kaynağın büyüklük, derinlik ve çıkarma zorluğu konusunda bilgi paylaşmadı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü “Türk milletine müjde vereceğini” açıklamasının ardından Reuters da Türkiye'nin Karadeniz'de enerji kaynağı bulduğunu yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla yakından ilgili kişiler haber ajanslarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Cuma günü bir müjde vereceğiz. İnanıyorum ki Türkiye'de yeni bir dönem başlayacak. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur" açıklamasından sonra konuştu.

Reuters'a konuşan bir yetkilinin, biri ciddi büyüklükte olmak üzere Karadeniz'de iki bölgede enerji kaynağı bulunduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Bloomberg ise isimleri açıklanmayan iki yetkiliye dayandırdığı haberinde Türkiye'nin Karadeniz'de bir enerji kaynağı bulduğunu, bulunan kaynağın da yüksek ihtimalle doğalgaz olduğunu belirtti. Söz konusu iki yetkilinin bulunan enerji kaynağının büyüklüğü, derinliği ve çıkarma zorluğuna yönelik ise bilgi paylaşmadığı ifade edildi.

 

Reuters, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU