Bloomberg 'Karadeniz', Euronews 'Akdeniz' dedi: Türkiye, enerji kaynağı keşfetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü bir müjde vereceklerini ifade etmiş, müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını bildirmişti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü müjde açıklayacağını ifade etmesinin ardından, kulis bilgilerden oluşan haberler, kamuoyunun dikkatine sunulmaya başladı. 

Bloomberg News'un, "Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti" ifadelerinin yer aldığı bir haberi okuyucularına sundu. 

Euronews Türkçe servisi ise "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin "Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı" olduğunu duyurdu.

Bloomberg News: Karadeniz'deki kaynak muhtemelen doğal gaz

Konu hakkında doğrudan bilgiye sahip iki kaynağa dayandırılan Bloomberg News haberinde, Türkiye Karadeniz'de bir enerji kaynağı keşfetti ve bu kaynak muhtemelen doğal gaz.

İki yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cuma günü kamuoyu ile yeni bir müjdeli haberi paylaşacaklarını” belirtmesinin ardından konuştu.

Cumhurbaşkanlığı, konuya ilişkin yorum yapmadı.

Euronews: Müjde Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı

Euronews Türkçe servisinin edindiği bilgilerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cuma günü açıklayacağız" dediği müjde Akdeniz'de tespit edilen bir doğalgaz kaynağı.

Euronews haberinde şu detaylara yer verdi:

Bunun için NATO limanında demirli olan Türkiye'nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni yola çıktı.
12 bin metre derinliğe kadar 3 bin metre sondaj yapma özelliği olan Kanuni'nin 35 personeli bulunuyor.

Kaynak Karadeniz'de mi?

Euronews'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen cumhurbaşkanlığına yakın bir kaynak; konuyla ilgili çıkan benzeri haberlerle ilgili olarak 'gaz kaynağının Akdeniz değil, Karadeniz'de bulunduğu iddiasının stratejik ve hedef şaşırtma amaçlı olabileceğini' de kaydetti.

Erdoğan müjde açıklayacağını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü bir müjde vereceklerini ifade etmiş, müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını bildirmişti.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası'nın Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan ''Cuma günü ülkemize büyük bir müjde vereceğiz. Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum. Açıklarsam bu işin heyecanı kaybolur” demişti.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadelenin sadece hak değil, bir istikbal mücadelesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'e boyun eğmeyeceğiz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan son dönemde vaka sayılarında artış yaşansa da salgının hala kontrol altında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da Türkiye ekonomisi salgın öncesi ivmesini yakalamış görünüyor'' ifadelerini kullanmıştı.

Karadeniz’deki enerji kaynağı iddalarının Erdoğan’ın vereceği müjde olduğu düşünülüyor.

 

Independent Türkçe, Bloomberg News, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU