Akşener-Davutoğlu görüşmesi: İşbirliği içinde rekabet anlayışı Türkiye’ye nefes aldıracak, incitmeden de rekabet yapılabilir

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Davutoğlu ile görüştü

İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi’ni ziyaret ederek partinin genel başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

İki lider ziyaret sonunda kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı yaptı.

Akşener’le son yaşanan gelişmelerle ilgili istişarelerde bulunduklarını söyleyen Davutoğlu, “Zor zamanlardan geçiyoruz. Bütün dünya pandemi süreciyle birlikte bir kriz sarmalının içinde. Türkiye de dünyanın yaşadığı genel krizlerin dışında kendine has krizlerle boğuşmak zorunda. Maalesef Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra Türkiye’de hem sorunlar derinleşti hem de bu sorunlara çözüm bulacak, vizyon üretecek alanlarda daralmalar söz konusu oldu” şeklinde konuştu.

Akşener ise Gelecek Partisi’ne ziyaretiyle ilgili, “Evimizde gibi ağırlandık” dedi.

En başında Davutoğlu ve Babacan’ın AK Parti çatısı altında itirazlarını dile getirdiği sırasında basın mensuplarının kendisine “Yeni kurulacak partilere nasıl bakıyorsunuz” diye bir soru sorduklarını hatırlatan Akşener, “Türk demokrasisinin buna ihtiyacı var. ‘Alkışlıyorum’ demiştim. Şimdi bir şey daha eklemek isterim. Biz muhalefet partileri olarak elbette oy almak için gayret sarf eden siyasi organizasyonlarız, bu yönüyle rekabet ediyoruz ama Türkiye’de uzun zamandır ortak noktaların ortadan kalktığı bir anlayışla yönetiliyor. Biz işbirliği içinde rekabet anlayışını hayata geçirmenin Türkiye’ye nefes aldıracağını düşünüyoruz. Kırmadan, incitmeden rekabetin yapılabileceğini hem sözle, hem davranışla göstereceğiz” ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU