Bakan Selçuk, okullarda alınan salgın tedbirlerinin nasıl uygulanacağını açıkladı

Okullarda alınan tedbirlere ilişkin detayları paylaşan Selçuk, okulların 21 Eylül’de açılması için çaba sarf ettiklerini vurguladı

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarih ve okullarda alınacak tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Okulum Temiz Belgesi töreninde konuşan Selçuk, "21 Eylül'de ders zili çaldığı zaman bir okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, hangi davranışlar ortaya koyulacak, servis araçları için hangi kurallar geçerli bunlar için ayrı simülasyonlar yaptık. Bütün okullarımızda okulun temiz belgesinin alınabilmesi için altyapı hazırlamaktı" dedi.

Okullarda 2 bin denetmen görev alacağını kaydeden Bakan Selçuk, hangi okulun hangi ihtiyaç içerisinde olduğunu, belirli listelerle ortaya koyduğunu açıkladı.

Selçuk, "Okulların temiz olmasını, hijyen denetiminin sağlıklı yapılmasını teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Okulları 21 Eylül’de açma çabamız var"

Çok aşamalı bir çalışmayı sürdürürken farklı değerlendirmelerinde yapıldığının altını çizen Selçuk şöyle devam etti:

Diyelim ki okul bu belgeyi aldı. Bitmiyor. Sürdürülebilirlik çok önemli. Okulun sürekli olarak temiz kalması hususunda çalışmalar yapılıyor. Bunu takip etmek için de bir yazılım hazırladık. Tüm okulların hangi durumda olduğunu takip etmek söz konusu. Dezenfektan ve maske temini de söz konusu

Okulların 21 Eylül'de açılması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Selçuk, "Okullar açılmazsa ne kazanırız ne kaybederiz Bilim Kurulu ile konuşuyoruz. Öğrencilerin öğrenme kayıpları nereye evrilecek, bizleri hangi riskler bekliyor, velilere yönelik ne tür çalışmalar yapmalıyız, bunları düşünüyoruz. Hangi okulumuz hazır bunlara bakacağız" ifadelerini kullandı.

"Velilerimizin haklı taleplerinin alınması şart"

Eğitimde mekansal ve müfredat olarak seyreltme olacağını ifade eden Selçuk şunları kaydetti:

Biz çocuklarımızı mağdur etmeyiz. Bilim Kurulu ile beraber ki bu sadece Sağlık Bakanlığı ve MEB'in işi de değil. İlgili tüm kamu kuruluşları bir ortak değerlendirme ortaya koyuyor ve neticesinde kararlar veriliyor. Bazı ana kararlara ihtiyacımız var. Çocuklarımızın hangi konulardan sorumlu olacağını kararlaştırırız. Onlar normal derslerine devam etsinler. Bütün konular zaten onlar için hazır olarak var.

Selçuk, "Uzaktan eğitim konusunda bizim temaslarımız ve yapılan görüşmeler neticesinde de özel okulların birtakım kararlar ortaya koymasını bekliyoruz. Velilerimizin haklı taleplerinin alınması şart" dedi.

Okulların bir an önce açılması için her cephede çalıştıklarını kaydeden Bakan Selçuk, "Açılması noktasında gereken tedbirleri alıyoruz ama bütün toplumdan da beklentimiz var. Okulları beraber açacağız dememizin de temel prensibi bu" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU