Christopher Nolan, merakla beklenen filmi Tenet'ı romantik komedilerle kıyasladı

Christopher Nolan, hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Tenet filminin çok az görsel efekt barındırdığını belirtiyor

Tenet'ın 26 Ağustos'ta vizyona girmesi bekleniyor (AFP)

Akıl Defteri (Memento), Kara Şövalye (The Dark Knight) gibi filmlerin yönetmeni Christopher Nolan, merakla beklenen yeni filmi Tenet’a dair yeni detaylar paylaştı. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle vizyona giriş tarihi ertelenen Tenet, uluslararası bir casusluk hikayesini konu alan bir aksiyon filmi. 

Filmin senaryosu üzerinde uzun süredir çalışan Nolan, filmin zaman yolculuğunu konu almadığını belirtmişti. Nolan konuya dair şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu film bir zaman yolculuğu değil. Zamanla ve zamanın fonskiyonlarının farklı yönleriyle ilişkili.

Öte yandan Express’in haberine göre Nolan ICG Magazine’e verdiği röportajda, filmde çok fazla görsel efekt kullanılmadığını da söyledi. Bahsi geçen röportajda Nolan şu bilgileri verdi:

Görsel efekt süpervizörü Andrew Johnson güvenlik ağımızı bulmakla sorumluydu. Her şeyi kamerayla yapmak istedik ancak bu yapılamazsa post-prodüksiyon aşamasındaki seçeneklerimiz neler olacaktı? Bize patik açıdan çok fazla şeyin başarılmasında yardımcı oldu.

Filmin görsel tarafı ölçek olarak çok büyük, fakat görsel çekim sayımız muhtemelen çoğu romantik komediden daha düşük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John David Washington ve Robert Pattinson’ın başrollerinde yer alacağı film, her ne kadar bir casusluk hikayesini konu alsa da Nolan onun James Bond filmlerinden farklı olacağını ifade etmişti.

Nolan ayrıca Tenet filmi için tarihteki en büyük açık hava setlerinden birini inşa ettiklerini ve gerçek bir uçak patlatma sahnesinin yanı sıra aksiyon dolu pek çok sahnenin yer aldığını söylemişti.

Bununla birlikte filmin yapımcıları arasında bulunan Emma Thomas da, az sayıda görsel efekt çekimi yaptıklarını belirten bir açıklama yaparak kamera arkasında yoğun bir çalışma yürütüldüğüne işaret etmişti. 

 

Independent Türkçe, Express, Filmloverss

DAHA FAZLA HABER OKU