Ali Koç'tan Fatih Saraç'a Thiam teşekkürü: Ben de Fenerbahçe camiası da bu jestinizi unutmayacağız, tarihe geçecek bir hareket oldu

Hürriyet yazarı Tahir Kum, Kasımpaşa Başkanvekili Fatih Saraç'ın Ali Koç ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı. Kum, Koç'un Saraç'a Thiam transferi için, "Tarihe geçecek bir hareket" dediğini yazdı

Ali Koç / Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Tahir Kum, Kasımpaşa Başkan Vekili Fatih Saraç ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Kum, Thiam'ı Fenerbahçe'ye bedelsiz vereceklerini öğrenen Ali Koç'un durumu şaşkınlıkla karşıladığını ve Saraç'a, "Ciddi misin? Ben de Fenerbahçe camiası da bu jestinizi unutmayacağız, tarihe geçecek bir hareket oldu" dediğini yazdı. 

Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa’nın Mame Thiam’ı Fenerbahçe’ye bedelsiz olarak vermesinin ardından Kasımpaşa Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili Fatih Saraç’a "Thiam’ın F.Bahçe’ye gidişi nasıl gerçekleşti" sorusunu sorduğunu dile getiren Kum, lacivert-beyazlı kulübün yöneticinin yanıtını şöyle aktardı:

2-3 gün önce Sayın Ali Koç beni aradı, 'Thiam’a talibiz, satmayı düşünür müsünüz' diye sordu. Ben de 'Başkanımıza (Turgay Ciner) sormam lazım ama satacağını pek sanmıyorum çünkü takım için çok önemli bir oyuncu. Ayrıca yurt içi ve yurt dışından çok sayıda talibi var' dedim. Ondan sonra Turgay Bey’i telefonla arayıp, Ali Koç’un talebini ilettim. Turgay Bey, 'Fatih Öztürk’ü geçen hafta Galatasaray’a bedelsiz verdik. Daha önce de Abdullah Durak’ı Rizespor’a, Adem Büyük’ü Yeni Malatyaspor’a bedelsiz vermiştik, Thiam için de Fenerbahçe’den para almayalım. Fenerbahçe şu an zorda, onlara destek olmamız gerekiyor' dedi.

Ciner'le yaptığı görüşmenin ardından oldukça şaşırdığını dile getiren Saraç, daha sonra Ali Koç’u aradığını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

Turgay Bey’in söylediklerini aktardım. O da şaşırdı. 'Ciddi misin' dedi. Ben de, 'Ciddiyim tabii' cevabını verdim. Ali Bey, 'Ben de, F.Bahçe camiası da bu jestinizi unutmayacağız. Tarihe geçecek bir hareket oldu' dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saraç, "Kasımpaşa'nın 'Üç Büyükler'e destek verme kararının gerekçelerini de Ali Koç’a anlattınız mı" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Tabii ki... Sayın Ali Koç’a, 'Biz rekabetin adil koşullar içinde olmasını istiyoruz. Fenerbahçe’ye desteğe hazırız ama aşamıyoruz bazı şeyleri' dedim. Kendisine, Fatih Öztürk’ü Galatasaray’a bedelsiz verdiğimizi ve Beşiktaş Kulübü’nün 'Bırakmam Seni' kampanyasının reklamlarının, Turgay Bey'e ait televizyon kanallarında bedava yayınlandığını da anlattım. Ben Thiam için para almayacağımızı bildirince, futbolcu ile görüşmek için izin istedi ve biz de gereken izni verdik. Biz Thiam transferini hem Fenerbahçe hem Türk futbolu adına bir katkı olarak düşünüyoruz.

Kasımpaşa yöneticisi Saraç, medyada yer alan "Kasımpaşa Thiam’a karşılık Deniz Türüç veya Harun Tekin’i istedi" haberleriyle ilgili soruyu ise şöyle cevapladı:

Biz böyle bir talepte bulunmadık. Hatta gazetede bu iki futbolcunun adları çıkınca Ali Koç’u aradık, 'Bu haber sizden mi çıktı' dedik, 'Hayır' dedi.

"Başkanımız 'Fatih'e böyle fırsat bir daha gelmez' dedi" 

Saraç, Fatih Öztürk’ün Galatasaray’a gidişini ve Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak ile aralarındaki diyaloğu ise şöyle anlattı:

Yaklaşık 2-3 haftadır Galatasaray’ın Fatih Öztürk’e talip olduğu yönünde haberler çıkıyordu. Bunun üzerine Abdurrahim Albayrak’ı aradım, 'Siz Fatih’e talipmişsiniz, çocuğun kafası bu yüzden karışık, doğru mu' diye sordum. 'Sorup, size döneyim' dedi. Sonra döndü, 'Evet, Fatih’i istiyoruz' cevabını verdi. Ben de Turgay Bey’i aradım, Fatih’in yaşını sordu; '33' deyince, 'O zaman Galatasaray’a verelim gitsin. Para da istemeyin. 33 yaşına gelmiş, bir daha böyle bir fırsat gelmez' dedi. Böylelikle Fatih’i Galatasaray’a gönderdik. Abdurrahim Bey de para istemediğimizi öğrenince çok şaşırdı.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU