Selvi’den adalet eleştirileri: Hep aynı yanlışlar yapılıyor

“Mehmet Kaplan’ın neden ev hapsinde olmadığı konusunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor”

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Gaziantep’te Mehmet Kaplan isimli zanlı tarafından öldürüldüğü iddia edilen Duygu Delen dosyasını köşesine taşıdı. Dava üzerinden adalet eleştirileri yapan Selvi, Kaplan’ın aslında ev hapsinde olması gerektiğini belirtirken “Hep aynı yanlışlar yapılıyor” dedi.

Selvi, bugünkü köşe yazısında katil zanlısı Mehmet Kaplan’ın bir yıl kadar önce  Zeynep Berna Atay isimli bir kadına alkollü ve ehliyetsiz olarak kullandığı araçla çarptığını hatırlattı.

Atay’ın karnındaki bebekle birlikte yaşamını yitirdiğini anımsatan Selvi, şunları söyledi:

İlk yazımda, “Belki bugün cezaevinde olsaydı Duygu yaşıyor olacaktı” demiştim. Eksik söylemişim. Çünkü Mehmet Kaplan’ın dosyası incelendiğinde hukuki bir skandal ortaya çıktı. Mehmet Kaplan, Zeynep Berna Atay davasında ev hapsine mahkûm edilmiş. İkinci duruşmada avukatı ev hapsinin kaldırılmasını talep etmiş. Ancak mahkeme kaldırılmamasına karar vermemiş. Mahkemenin kararında “Mehmet Kaplan’ın ev hapsi şu tarihten itibaren kaldırılmıştır” denilmediği için mevcut durum devam ediyor demektir. Ama öyle olmamış. Ev hapsinde tutulması gereken Mehmet Kaplan, elini kolunu sallayarak gezmeye devam etmiş. Belli ki denetlenmemiş. Bu kadar koruma kollama sonucunda Mehmet Kaplan 1 yıl sonra ise Duygu Delen’in ölümüne sebebiyet vermiş.

Selvi,  “Hep aynı yanlışlar yapılıyor” dedi ve yazısına şöyle son verdi:

“Ben ölmek istemiyorum” diye diye ölüme giden Emine Bulut, öldürülmeden 4 saat önce bir karakola sığınmıştı. Şule Çet’in ölümüyle ilgili soruşturmada Çağatay Aksu ve Berk Akand üç kez gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra tutuklanmıştı. Ev hapsinde olması gereken Mehmet Kaplan’ın Duygu Delen’in ölümüne sebebiyet vermesi ise buna yeni bir halka ekledi. Mehmet Kaplan’ın neden ev hapsinde olmadığı konusunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU