İki kredi borcu olan belediye çalışanı, yerde bulduğu 110 bin lirayı polise teslim etti

Polis ekipleri paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı

Fotoğraf: AA

Bursa'da bir temizlik işçisinin bulduğu 110 bin lira, sahibine ulaştırılması için polis ekiplerine teslim edildi.

Osmangazi Belediyesinde görevli Habib Çaylı (57), yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde temizlik için görevli olduğu bölgeye gittiğini söyledi.

Kaldırımı süpürürken ağaç altında bir poşet gördüğünü ve çöp zannederek aldığını belirten Çaylı, şöyle konuştu:

Poşeti çöpe atarken açtım, içinde para var. Amirime haber verdim. Beraber aldık karakola götürdük. İki tane kredi borcum var. Ben haram para yemek istemedim. Benim borcum harcım vardı. Haram para olduğu için almadım. Haram para istemiyorum. Bir fakirin parası olabilir. Biri ev almak için arabasını satmış olabilir. Bu yüzden polise teslim ettim.

Çaylı, amiri ile geldiği polis merkezinde içinde 110 bin lira olan poşeti sahibinin bulunması için tutanakla polis ekiplerine teslim etti.

Ekipler, paranın sahibini bulmak için çalışma başlattı.

Belediye başkanı ödüllendirdi

Öte yandan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, temizlik işçisini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Dündar, "Çalışanımız aslında olması gerekeni yapmış. Parayla imtihan kolay değil. İnsan değişik duygu ve düşüncelere dalabilir, ama olması gerekeni yapıyor. Bu bir alın teri, bir kişinin hakkı olan para. İnsan şeytana uyabilir. Olması gereken uymamaktır, bunun sahibini bulmaktır. Arkadaşımız bunu yapıyor. Önce şefine, sonra polise teslim ediliyor para, bunu biz daha önce de yaşadık. Arkadaşlarımız para buldu, sahibine teslim ettik. Osmangazi büyük bir aile" dedi. 

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU