Trump mitinge çevirdiği etkinlikte hem İlhan Ömer'e hem de Kamala Harris'e saldırdı

ABD Başkanı, Kaliforniya Senatörü Kamala Harris'e hakaretlerde bulunarak Demokrat Parti'nin muhtemel başkan yardımcısı adayı ilan edilen bu ismin "bazı büyük sorunları" olduğunu söyledi

Trump'ın Wittman Havalimanı'ndaki etkinliği mini bir seçim mitingine dönüştü (AP)

Minnesotalı Kongre üyesi İlhan Ömer'e yönelik saldırılarına pazartesi günü bir yenisini ekleyen Donald Trump, beyaz olmayan kadınlara karşı son hakaretinde Ömer için "korkunç kadın" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı bu sözleri, Mankato'da verdiği ve görünüşte ekonomi üzerine resmi bir Beyaz Saray konuşması olarak duyurulan ama kısa sürede mini bir kampanya durağına dönüşen mola sırasında sarf etti.

Konuşmasında üst düzey birçok Demokrat yetkiliyi hedef alan Trump, Kaliforniya Senatörü Kamala Harris'e de hakaretler savurarak Demokratların muhtemel başkan yardımcısı adayının "bazı büyük sorunları" olduğunu söyledi. Trump sonra da Ömer'den bahsetmeye başladı.

Yıllardır arena ve stadyum mitinglerinde Trump'ın Demokratlardan (bilhassa da bu partinin kadın üyelerinden) bahsettiği sırada daha büyük kitlelerin yaptığı gibi, Ömer'in adı anılınca yerel havalimanındaki bu kalabalıktan da yuhalamalar yükseldi.

Trump şöyle konuştu:

Yuhalamaları duyuyorum. Önseçimleri nasıl kazanabildi yahu?

Ülkemizden nefret eden, korkunç bir kadın o.

ABD Başkanı, Ömer'i bir kez daha İsrail karşıtı olmakla da suçladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump aynı gün erken saatlerde eyalette gerçekleşen ve yine kampanya mitingine dönen resmi bir etkinlikte "Evanjeliklerin İsrail'i sevdiğini" belirtti. ABD Başkanı, bu çok dindar grubun kasım ayında büyük katılımlarla sandığa gitmesine ihtiyaç duyuyor.

Söz konusu etkinlikte Trump, Ömer'in nasıl seçildiğini tekrar tekrar sorarken, kalabalığın içinden bir adam "Postayla gönderilen oylarla" diye bağırdı.

Sandığa giderek oy vermeleri halinde koronavirüse yakalanmaktan endişe duyan seçmenlere oy pusulası ulaştırmayı planlayan eyaletlere karşı retorik bir savaş açan ve bu pusulaların teslimatından sorumlu ABD Posta Servisi'ne karşı da herkesin malumu bir savaş yürüten Trump, bağıran kişinin yorumuna gülerek karşılık verdi.

Trump sırıtarak "Postayla gönderilen oyları kontrol edelim hadi" dedi.

Eski Başkan Yardımcısı Joe Biden birkaç anketin ortalamasına göre Minnesota'da Trump'ın 7 puan önünde gidiyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU