Yemeksepeti'nden "çocuğa cinsel istismar" iddiası açıklaması: Çalışanların iş akitleri sona erdirilmiştir

Yemeksepeti, sahibi olduğu Banabi'nin deposunda 14 yaşında bir çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin açıklamada bulundu

Yemeksepeti'nin adı bir çalışanının 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gündeme geldi. Kurum da iddiaya ilişkin açıklama yaptı / Fotoğraf: Twitter

Yemeksepeti, çocuğa yönelik cinsel istismar iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İddiaya göre; Yemeksepeti'nin sahibi olduğu Banabi'nin deposunda, bir çalışan 14 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunuldu. 

Kız çocuğu durumu, 3 Banabi çalışanına anlattı. Cinsel istismar olayını öğrenen 3 çalışan, aynı depodaki şüpheli erkeği darp etti.

Bunun üzerine Yemeksepeti yönetimi de cinsel istismarla suçlanan çalışan ve onu darp eden 3 kişinin işine son verdi.

Konunun sosyal medyada yer alması üzerine Yemeksepeti'nden "çocuğa yönelik cinsel istismara" ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, taciz iddiasının Maltepe'deki depolarında gerçekleştiği ve işçilerin işten kovulduğu doğrulandı. 

Yüz kızartıcı, bireysel haklara ya da toplumsal huzura zarar veren eylem ya da girişimlerin kırmızı çizgileri olduğu belirtilen açıklamada, bu tür suçların hiçbir şekilde kurum tarafından göz ardı edilmediği vurgulandı. 

"Kısa bir süre önce Yemeksepeti Banabi Maltepe depomuzda, çalışanlarımızdan birinin adının karıştığı taciz iddiası gündeme gelmiştir" denilen açıklamada, "İlgili iddia adalet hususunda tek yetkili olan adli mercilerle derhal paylaşılmıştır. Aynı depoda farklı pozisyonlarda çalışan 3 işçi, işleyişi ya da hukuki girişimler beklemeden iddiaya adı karışan kişiyi şiddetli darp etmişlerdir" denildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Olay, depo yöneticilerimiz ve bölge müdürlerimiz tarafından ilgili departmanlarımıza bildirildikten sonra hem iddianın muhatabı kişinin hem de kavgaya karışan çalışanlarımızın iş akitleri iş kanununun ilgili hükümlerine uygun olarak sona erdirilmiş; söz konusu üzücü iddianın tüm yönleriyle araştırılması için yetkili merciler, hukuk birimimiz tarafından derhal bilgilendirilmiştir.

Hukuku tüm işleyişinin merkezine almış bir kurum olarak yasaların dışında kalan herhangi bir seçenek bizim için yok hükmündedir.

İddia edilen hususların adli merciler tarafından titizlikle araştırılarak aydınlatılacağına olan inancımız tamdır. Sürecin tüm aşamalarıyla takip edeceğiz." 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU