Barcelona'da kötü geçen sezonun faturası Quique Setien'e kesildi, gündemde Koeman var

2022 sonuna kadar sözleşmesi bulunan teknik direktör Quique Setien'in görevine son verildi. İspanyol basınında, Setien'in yerine Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ın Barcelona'nın başına geçeceği ileri sürüldü

Quique Setien - Ronald Koeman / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da yönetim kurulu acil toplanarak, 2022 yılı haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan teknik direktör Quique Setien'in görevine son verdi.

Katalan temsilcisinden yapılan açıklamada, Setien'in sözleşmesinin feshedildiği duyuruldu. 

 

 

13 Ocak'ta Ernesto Valverde'nin yerine göreve getirilen Setien yönetimindeki Barcelona sezonu 12 yıl aradan sonra ilk kez kupasız kapatmıştı.

Kral Kupası'ndan elenen ve lig şampiyonluğunu Real Madrid'e kaptıran Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de Almanya'nın Bayern Münih takımına 8-2 yenilerek Avrupa kupalarında tarihinin en ağır yenilgisini almıştı.

 

Ronald Koeman - 1 Reuters.jpg
Ronald Koeman, 1989-95 yıllarında bordo-mavili formayı giymişti / Fotoğraf: Reuters

 

Gündemdeki isim Koeman

İspanyol basınında, Setien'in yerine Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ın Barcelona'nın başına geçeceği ileri sürüldü.

Ronald Koeman'ın, şehirde olduğu ve en az iki yıllık sözleşme imzalayacağı bildirilirken, resmi açıklamanın hafta içinde yapılacağı iddia edildi.

Futbolculuk kariyerinde 1989-1995 yılları arasında Barcelona formasını giyen 57 yaşındaki Koeman, futbolu bırakmasının ardından bir süre bordo-mavili ekipte yardımcı antrenörlük yapmıştı.

Hollandalı çalıştırıcı, 2018 şubat ayından beri Hollanda Milli Takımı'nda görev alıyor.

Barcelona'da kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu başkanlığında toplanan yönetim kurulu ayrıca, 15 Mart tarihinde başkanlık seçimi yapılması kararı aldı.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU