Ankara'da dolmuş ve özel halk otobüslerine de ücretsiz şeffaf kabin takılacak

Taksilere şeffaf kabin takılacağını duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, dolmuş ve özel halk otobüsler için de aynı uygulamanın başlanacağını açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce için taksilere şeffaf kabin uygulaması başlatmıştı / Fotoğraf: AA 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, koronavirüs ile mücadele kapsamında taksilerin yanı sıra dolmuş ve özel halk otobüslerine de ücretsiz olarak şeffaf kabin takılacağını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Başkan Yavaş, aldıkları kararlarla esnafı yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı: 

"Valiliğimizin bugünkü kararının ardından, taksilerde başlattığımız şeffaf kabin yerleştirme işlemini özel halk otobüsü ve dolmuşlara da ücretsiz bir şekilde uygulama kararı aldık. Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz." 

Başkan Yavaş, paylaştığı mesajında başvuru formunun bulunduğu linke yer verdi. 

 

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüsüyle mücadele kapsamında bir dizi yeni kararlar almış, ulaşım alanındaki önlemler kapsamında taksi, dolmuş ve toplu ulaşım araçlarında şoför mahalli ile yolcular arasında fiberglas ile bölümleme yapılması kararlaştırılmıştı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU