ODTÜ’lü öğrenciler ve rektörlük “Devrim Sahnesi”nde anlaştı

“Devrimsiz Şenlik Olmaz” diyen öğrencilere Devrim Stadyumu açıldı. Gün sayısı sanatçı sayısına göre belirlenecek

ODTÜ Rektörlüğü'nün, Devrim Stadyumu’ndaki bahar şenliğine izin vermemesi üzerine günlerdir süren çekişme sonuçlandı. 

Rektörlük öğrencilerle görüşmek için bugün 17:00’ye randevu vermişti. ODTÜ’lü öğrenciler ise öğlen saatlerinden itibaren rektörlük önünde toplanmaya başladı. Görüşme saatini erken çeken rektörle görüşen öğrenciler, isteklerinin kabul edildiğini ve “Devrim Sahnesi” konusunda anlaştıklarını söyledi. 

Rektörlükle görüşme sonrası açıklama yapan ODTÜ’lü bir öğrenci, “Toplantıda Devrim Sahnesi konusunda ortaklaştık. Onlar da bizim istediğimizi kabul ettiler. Kendimizi iyi anlattık. Gayet olumlu şeyler söylendi. Devrim her zaman olduğu gibi hepimize açık. Sanatçılarla anlaşıp anlaşamamıza göre Devrim Sahnemizin gün sayısı değişecek ama kesinlikle Devrim Sahnemiz olacak. Haftaya da şenliklerimize başlayacağız” dedi. 

Rektörlük önünde bekleyen öğrenciler sık sık “Devrimsiz Şenlik Olmaz”, “ODTÜ’de her yol Devrim’e çıkar” sloganları ile görüşme sonucunu bekledi.

Görüşmek için öğrencilerin rektörlük önündeki bekleyişleri ve toplantı sonrası açıklama, ODTÜ Medya Topluluğu’nun ve Uluslararası Gençlik Topluluğu’nun (UGT) Twitter hesaplarından yapılan paylaşımla canlı yayınlandı. 

 


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU