Trump: Erdoğan gibi dünya standartlarında satranç oyuncuları ile uğraşıyoruz

ABD Başkanı Trump, seçimlerdeki rakibi Joe Biden'ın kötü durumda olduğunu ve Erdoğan gibi liderlerle baş edemeyeceğini öne sürdü

Fotoğraf: AP

ABD Başkanı Donald Trump, Fox News'te katıldığı canlı yayında kasım ayındaki başkanlık seçimlerindeki en güçlü rakibi Joe Biden'ı eleştirdi.

Demokrat Partili Biden'ın güçsüz durumda olduğunu savunan Trump, Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "uğraşamayacağını" kaydetti.

"Erdoğan gibi dünya klasında satranç oyuncusu liderlerle uğraşıyoruz"

Trump, canlı yayında şunları söyledi:

"Joe işlevsiz. bununla yüzleşelim, Joe işlevsiz. Belki insanlar onun için üzülecektir falan ama çok keskin insanlarla baş etmeniz gerekiyor, bu ülke çok önemli. Bu ülkelerin liderleri birinci sınıf satranç oyuncuları gibi, onlarla baş ediyorsunuz. Onların hepsini tanıyorum ve iyi geçiniyorum. Türkiye’deki Erdoğan, hepsi... İşlevsiz birini kabul edemezsiniz. En iyi zamanında da çok da iyi değildi. Ona üzülüp ya da yerine Kamala Harris’in geçeceğini düşünüp ona oy veremezsiniz"

 

"Kötü durumda olan birine sahip olamazsınız" diyen Trump, Biden hakkında "Nerede olduğunu bilmeyen birine sahip olamazsınız. Artık konuşamadığı için bodrumundan çıkmaya korkan birine sahip olamazsınız" sözlerini sarfetti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU