7 ilde bazı bölge ve mahalleler karantinaya alındı

Kovid-19 vakalarının artış gösterdiği 7 ildeki bazı bölge ve mahallelerde karantina uygulamasına geçildi. Söz konusu bölgelere giriş ve çıkışlar yasaklandı

Fotoğraf: AA

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış üzerine 7 ilde bazı bölge ve mahallerde karantina uygulaması başlatıldı.

Tedbirler kapsamında karantinaya alınan bölgelerde sağlık personeli çalışmalara başladı.

Karantina uygulamasının başlatıldığı yerler şu şekilde:

Batman

Batman'ın Gercüş ilçesinde, salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Kovid-19 tespit edilen vatandaşların bulunduğu ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki 16 ev karantinaya alındı

Bayburt

Bayburt'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Yedigözeler ile Çalıdere köylerinde karantina uygulanmasına karar verildi.

İkinci değerlendirmeye kadar bu köylere giriş ve çıkışların kısıtlandığı bildirildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesine bağlı Ekinova köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kızılören Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Artan yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) vakaları, temaslı sayısının çok olması ve gelecekte meydana gelecek vaka artışlarının önüne geçmek için tedbir amaçlı olarak 16 Ağustos 2020 tarihi saat 00.00'dan itibaren ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, köy halkının ihtiyaçlarının vefa sosyal destek gruplarınca yerine getirileceği kaydedildi.

Bilecik

Bilecik merkeze bağlı Aşağıköy köyünde 10 evde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, il dışındaki akrabalarını ziyaret ettikten sonra köye dönen bir kişinin, yüksek ateş şikayetiyle Bilecik Devlet Hastanesine başvurduğu bildirildi.

Kovid-19 testi pozitif çıkan hastayla temaslı kişilerin yaşadığı 10 evde karantina başlatıldığı duyurulan açıklamada, "Söz konusu karar gereğince adı geçen köyde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

Adıyaman

Adıyaman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçları pozitif çıkınca İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda dün ve bugün farklı mahallelerdeki 78 evde karantina uygulanmaya başlandı.

Kütahya

Kütahya'nın Simav ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 8 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Simav Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki Fatih Mahallesi'nde iki, Sırapayam Mahallesi'nde bir, Naşa beldesinde iki, Köseler, Şenköy ve Yemişli köylerinde ise birer evin karantinaya alınmasının kararlaştırıldığı duyuruldu.

Kars

Kars'ın Akyaka ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Çetindurak köyünde karantina uygulaması başlatıldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU