Ocasio-Cortez başkanlığa aday olmasını isteyen Cardi B'nin şarkısından slogan yaptı

Kongre üyesinin muhtemel slogan tercihi Cardi B'nin yeni şarkısına atıfta bulunuyor

30 yaşındaki Alexandria Ocasio-Cortez ve 27 yaşındaki Cardi B, internet üzerinden birbirlerini takdir ettiklerini belirtti (AFP)

Cardi B, ABD'nin bir sonraki seçimlerinde başkanlığa aday olması için Alexandra Ocasio-Cortez'e çağrıda bulundu.

Rapçi, Kongre üyesine Twitter'dan destek verdi; o da Cardi B'nin Megan Thee Stallion'la birlikte söylediği yeni şarkıya atıfta bulunan muhtemel bir sloganla cevap yazdı.

Cardi B, sağlık hizmetlerine dair mesaj verirken kendisinin "Bodak Yellow" şarkısını kullanan Ocasio-Cortez'in videosunu şöyle karşılamıştı:

35 yaşına geldiğinde başkan adayı olsa iyi olur.

Ocasio-Cortez, 2024'ün ekim ayında 35 yaşında olacak. Bu da o tarih itibarıyla başkanlığa aday olabileceği anlamına geliyor.

ABD anayasasındaki bir yasa, bu yaşın altındakilerin yarışa dahil olmasına izin vermiyor.


Ocasio-Cortez de "Ataerkilliğe Karşı Kadınlar (Women Against Patriarchy - WAP) 2020" diye cevap verdi.

Yeni şarkı piyasaya çıktığından beri manşetlerden düşmüyor. Russell Brand'in klibi analiz ettiği videoysa "feminizme dair erbilmişlik yaptığı" gerekçesiyle sosyal medyada eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klipte, parçanın "feminist bir şaheser mi yoksa porno" mu olduğuna dair merak uyandırdığını söyleyen komedyen, "cinsel imge ve kadın iktidarı kullanımını" çevreleyen "kültürel fenomeni" tartışmak istediğini belirtmişti.

Kadınların "erkeklerce oluşturulmuş değerlerin peşinde koşarak ve bunları kopyalayarak eşitliğe ulaşıp ulaşamayacağını" sorması, pek çok kişinin Twitter'dan Brand'i eleştirmesine neden oldu.

Twitter'da bir kişi "Feminizm olduğunu sandıkları şeye dair fikirlerini belirten erkekler beni dehşete düşürüyor" diye yazdı.

Bu esnada Cardi B de büyük kedileri videolarında kullandığı için onu hayvanlara zulmetmekle suçlayan Kaplan Kral belgeselinin yıldızı Carole Baskin'le laf dalaşına girdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU