Thanos’un ardından Marvel’ın yeni kötüsü Kang the Conqueror mı olacak?

Thanos’tan sonra Marvel Sinematik Evreni’nin yeni kötüsü kim olacak?

Zaman yolculuğunun dahil edilmesiyle Ant-Man'de evrenin daha önemli figürlerinden biri haline gelmişti (Marvel)

Josh Brolin’in canlandırdığı Thanos’un düşüşünün ardından Marvel Sinematik Evreni’nin yeni kötüsünün Kang the Conqueror olabileceği düşünülüyor. 

Çizgi romanlarda Kang, Fantastik Dörtlü ve Yenilmezler ile uzun bir mücadele geçmişine sahip ve zaman yolculuğu yapan bir bilim insanı. Şu ana kadar Thnos ve Ultron filmlerde kendini göstermişti ancak Kang, Marvel Sinematik Evreni’nde henüz tanıtılmayan en önemli kötülerden biri. 

Infinity Saga boyunca, Marvel Sinematik Evreni’nin kahramanlarına en büyük tehdidi, her ne kadar bir süre gölgelerde gizlense de Thanos oluşturuyordu. Her şey onun Yenilmezler’de (The Avengers) Chitauri’ye dünyayı istila etmek üzere gelmesiyle başladı. Ayrıca Galaksinin Koruyucuları’nın (Guardians of the Galaxy) ardındaki çatışmada da o yer alıyordu. 

Thanos’un yaptığı her şey ve Marvel Sinematik Evreni karakterlerinin karşılaştığı sorunların birçoğu Sonsuzluk Taşları ile ilintiliydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıllar süren planlamanın ardından Thanos nihayet taşları toplayarak onları Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nda (Avengers: Infinity War) amacına ulaşmak için kullanmıştı. 

Avengers: Endgame, Sonsuzluk Taşları’nı toplamak amacıyla kahramanların zamanda geriye yolculuk etmesini sağlayarak Marvel’ın Thanos hikayesini tamamlamıştı. Son savaşta Mad Titan’ın öldürülmesiyle bir dönemin sonuna gelinmişti. 

Her ne kadar Marvel’ın en önemli karakterlerinden biri olsa da, Marvel Thanos’u bir daha hiçbir zaman devreye sokmayabilir. Marvel’ın yeni bir kötü karakterle çıkagelmesi daha olası görünüyor. 

Kang the Conqueror’a gözlerin çevrilmesinin sebebi onun çizgi romanlarda Yenilmezler’i en çok zorlayan karakterlerden biri olması. Kang, 31. yüzyıldan zaman yolculuğuyla gelerek dünyanın kendisine teslim olmasını talep ediyor.

Screen Rant'in haberine göre Kang her ne kadar süper güçlere sahip olmayan bir insan olsa da geleceğin yüksek teknolojili silahlarını kullanarak kahramanlara ciddi zorluklar çıkarabilir. Ancak üstün teknolojilere rağmen Yenilmezler onunla başa çıkmak için birlikte mücadele verebilir. 

Kang, Avengers Forever gibi birkaç çizgi roman serisinin ana kötü karakteriydi. Yenilmezler ve Fantastik Dörtlü bu hikaye örgülerinde Kang ile çeşitli biçimlerde karşı karşıya geldi. 

Öte yandan Marvel’ın kötü karakter açısından Doctor Doom gibi başka seçenekleri de olsa Ant-Man’de Kuantum Alanı kavramıyla zaman yolculuğu fikrinin dahil edilmesi Kang’ı daha muhtemel bir aday haline getiriyor. 

Bununla birlikte Kang’ın Loki’de veya Doktor Strange 2’de gelebileceği tahmin ediliyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU