HDP milletvekili Gergerlioğlu’ndan sonra Beştaş’a da şablon fezleke: Susmak suretiyle propaganda suçu işlediği…

HDP Genel Başkan vekili Meral Danış Beştaş hakkında, Pervin Buldan’ın bir konferansta yaptığı konuşmaya tepki göstermeyerek, terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla fezleke düzenlendi, dokunulmazlığının kaldırılması talep edildi

Fotoğraf: AA

HDP’nin Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan sonra HDP Genel Başkan vekili, Siirt milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında da Pervin Buldan’ın bir konferansta yaptığı konuşma karşısında “susarak terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla fezleke düzenlendi.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında düzenlenen fezlekeyi, “propaganda suçunu susmak suretiyle işlediğime dair fezleke bana da geldi. Konuşsak propaganda, sussak propaganda... Hakkımızdaki tüm davalar böyle işte...” ifadeleriyle sosyal medya hesabından paylaştı.

Aynı konuşmaya şablon fezleke

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunulan fezlekede, 27. Dönem Milletvekili Pervin Buldan’ın, 27-28 Ekim 2018 tarihleri arasında, Diyarbakır’daki Demir Otel’de düzenlenen “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” konulu konferansta yaptığı konuşmaya yer verildi. Buldan’ın bu konuşmada özetle şunları söylediği belirtildi:

“Özellikle Türkiye’nin izlediği ret ve inkar politikası Türkiye’nin sınırları ile sınırlı kalmamış ve buradaki çatışmayı, Irak’a, Suriye’ye, Rojava’ya ve güneye taşımıştır…5 Nisan 2015 tarihinden sonra ne yazık si barış ve çözüm sürecini rafa kaldıranlar ve rafa kaldırma ile birlikte İmralı’nın kapısına kilit vuranlar, sayın Öcalan’ı tecrit içerisinde tecride mahkum kılanlar şunu biliyorlar ki; sayın Öcalan’ın sadece Türkiye açısından değil, tüm Ortadoğu açısından da demokratikleşme perspektifleri her yerde hayat bulmuştur…

Yaşanan tüm gelişmeler, sayın Öcalan’ı bir kez daha haklı çıkarmıştır. Öcalan üzerindeki tecridi daha da derinleştirmiş, halkla olan bağını koparmış, onun dışarıya yansıyan sözlerini, perspektiflerinin ve düşüncelerinin engellenmesi sağlanmıştır. Tecridin asıl amacı, barışı sonlandırmak ve bölgedeki hegemonik planların önündeki dağı kaldırmaya yöneliktir… İmralı bu planın önünde duran koca bir dağdır.”

 

 

“Pervin Buldan’ın beyanlarına bir tepki göstermediği..”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı imzalı fezlekenin sonuç bölümünde ise şöyle deniliyor:

“Bu beyanlarla PKK/KCK terör örgütünün ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın ulusal ve uluslararası kamuoyuna masum şekilde lanse edildiği, bu yolla övüldüğü, yaptıklarının teşvik edildiği, eylemlerinin meşru gösterilmeye çalışıldığı, Pervin Buldan’ın belirtilen beyanlarda bulunduğu konferansa, hakkında inceleme yapılan 27. Dönem Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da katıldığı,

Pervin Buldan’ın bu beyanlarına bir tepki göstermediği, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söz konusu konferansa destek olmak amacıyla katılım sağlayarak, üzerine atılı terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği yönünde yeterli delilin mevcut olduğu, Gergerlioğlu’nun üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu, bu nedenle adı geçen milletvekili hakkında Anayasa 83. Maddesine istinaden, dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır.”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da aynı konuşma hakkında 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2, 8/A maddeleri ile 5287 sayılı TCK’nın 53/1-2-5 maddeleri uyarınca soruşturma başlatmıştı.

Diyarbakır soruşturma dosyasını görevsizlikle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da aynı taleplerle düzenlediği fezlekeyi, Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM’ye göndermişti.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU