Bakan Koca'dan 'entübe hasta' açıklaması: Nefes alamamak çok zor, entübasyon meşakkatli

Koronavirüs tedavisindeki entübasyon uygulamasına ilişkin açıklama yapan Koca, "Hasta için kolay değil ama solunum yoluna yerleştirilen tüp olmasa kendisini hayatta tutmaya yetecek oksijeni alamaz" dedi

Fotoğraf: Pixabay

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavürüse (Kovid-19) yakalanan ağır hastalara uygulanan entübe tedavisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Koca, entübasyonun ne olduğunu açıklayarak, Kovid-19 tedavisi gören ağır hastalara uygulandığını ifade etti.

Koca paylaşımdan şunları kaydetti:

Entübasyon çoğumuzun vaka tablosundan öğrendiği bir terim; COVID-19 tedavisi gören ağır hastalara uygulanan işlem. Hasta için kolay değil ama solunum yoluna yerleştirilen tüp olmasa kendisini hayatta tutmaya yetecek oksijeni alamaz. Nefes alamamak çok zor. Entübasyon meşakkatli.

Koca: Virüs, durup dururken yayılmıyor

Koca, sosyal medyadaki hesabından yaptığı başka bir paylaşımda ise vatandaşlara yine uyarılarda bulundu.

Virüsün durup dururken yayılmadığını vurgulayan Koca, “Bana bir şey olmaz diyenlerle, benden başkasına zarar gelmez diyenlerin desteğiyle yayılıyor. Aramızdan bazıları ağır hasta oluyor. Ve birçoğumuzun yakını hayatını kaybediyor” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU