Kış Rüzgarları: Sansa kiminle evlenecek?

Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin’in en çok sıkıntı yarattığı karakterlerden biri Sansa Stark, peki Sansa istediği gibi bir sona ulaşabilecek mi?

Kış Rüzgarları'nda Targaryen ailesine dair de ilginç hikayelerin yaşanacağı aktarılmıştı (HBO)

Game of Thrones’un sona ermesiyle Sansa Stark, hikayenin kazanan karakterlerinden biriydi. Yakışıklı bir prensle evlenerek peri masalında yaşamayı düşleyen küçük Sansa, dizinin sonunda pek çok zorlu yoldan geçerek Kuzey’in Kraliçesi haline gelmişti. 

Her ne kadar Game of Thrones hayranları, dizinin pek çok açıdan kitaplardan farklılaştığını bilse de George R. R. Martin bazı kilit noktaları kitapla uyumlu hale getirmişti. 

Sansa’nın hikayesi kitaplarda epey farklıydı. En son doğrudan biçimde Kargaların Ziyafeti’nde (A Feast for Crows) görülmüştü. Öte yandan dizide Sansa, Ramsay Bolton ile korkunç bir evlilik yapmıştı. Buz ve Ateşin Şarkısı’nın (A Song of Ice and Fire) son kitabı bu talihsiz evliliğe küçük dokunuşlarla değinecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Petyr Baelish, Sansa’ya kitabın sonunda Vale’in varisi Ser Harrold Hardyng ile nişanlamayı planladığını söylüyor. Bu da Game of Thrones hayranlarının Sansa’nın nihai kocasına giden yola dair teoriyi doğrulayan ipucuna haklılık payı kazandırıyor. 

Vale’in mevcut varisiyse Littlefinger’ın yavaş tavaş zehirlediği Robert Arryn’di. Littlefinger, Sansa’nın yönetimine girecek Vale ve Kuzey üzerinde gücünü artırmayı planlıyor. 

Express'in haberine göre Ashford Tourney teorisiyse Dunk and Egg’in ilk hikayesindeki olaylara dayanıyor. Hikayede 5 şövalye Lord Ashford’un 13 yaşındaki kızının şampiyonu olmaya çalışıyor. 

Şövalyeler Lyonel Baratheon, Leo Tyrell, Tybolt Lannister, Humphrey Hardyng ve Valarr Targaryen. Her biri de Sansa ile özdeşleşebilecek bir aileden geliyor. 

Sansa dizide önce Joffrey Baratheon ile nişanlanmış ardından Tyrion Lannister ile evlenmişti. Bununla birlikte hayranların bir kısmı uçuk bir biçimde Sansa’nın üvey kardeşi Jon Snow ile de evlenebileceğini düşünmüştü. 

Fakat kitapta Essos’ta Tyrion ile tanışan bir başka Targaryen varisi daha tanıtılıyor. Bu kişinin Rhaegar’ın gizli ilk oğlu olduğu ve isminin kafa karıştırıcı biçimde Aegon olduğu belirtiliyor. 

Peki Sansa bir Targaryen ile mi evlenecek? Kitapta yaşananlar teorilerin aksinin de mümkün olabileceğini gösteriyor. Kitapta bahsi geçen yarışmada kazanan herhangi bir kişi çıkmıyor. Bu da Sansa’nın nihayetinde herhangi bir kocaya ihtiyaç duymadığına işaret ediyor. 

HBO, Sansa’nın hikayesine dair pek çok farklılıklar yapsa da solo taç giyme töreni bunlardan biri değil gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Express

DAHA FAZLA HABER OKU