İran’da salgın nedeniyle son 24 saatte 161 kişi öldü, Cumhurbaşkanı Ruhani: Virüs aşısını bulan ülke veya şirketten aşıyı satın alacağız

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, koronavirüs aşısı için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Eğer herhangi bir ülke veya şirket koronavirüs aşısını daha önce onaylarsa, o aşıyı satın almak için gerekli adımları atacağız” dedi

İran’da salgın nedeniyle son 24 saatte 161 kişi öldü / Fotoğraf: AFP

Koronavirüs ile mücadele konseyi toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Huzistan, Kürdistan ve Batı Azerbaycan eyaletlerinde salgın vakalarının azaldığına dikkat çekerek, “Ülke genelinde virüste azalan vaka sayılarının diğer eyaletlerde de olacağını umut ediyoruz” dedi.

Koronavirüsün ilk görüldüğü şubat ayında halkın salgını ciddiye almadığını belirten Ruhani, “Bazıları bir iki hafta içerisinde virüsün tamamen gideceğini düşünmekteydi. Ancak ikinci dalganın başlamasıyla halk salgını ciddiye aldı ve kısa bir zamanda gitmeyeceğini gördü” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yaşam tarzımızı uzun bir süre daha virüse göre değiştirmeliyiz”

Salgının uzun bir süre daha ülkede olacağına dikkat çeken Ruhani, “Yaşam tarzımızı uzun bir süre daha virüse göre değiştirmeliyiz. İş hayatını uzun bir süre kapalı tutamayız. Ancak virüsün uzun bir süre daha aramızda olacağı gerçeği ile yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ruhani, koronavirüs aşısı için gerekli çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Eğer herhangi bir ülke veya şirket virüs aşısını daha önce onaylarsa, o aşıyı satın almak için gerekli adımları atacağız” bilgisini paylaştı.

Can kaybı 20 bine yaklaştı

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınında son 24 saatte 161 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve 2 bin 245 yeni vaka tespit edildiğini belirtti.

Lari, böylece virüs kaynaklı toplam can kaybının 19 bin 492'ye, vaka sayısının da 341 bin 70'e çıktığını aktardı.

Virüse yakalanan hastalardan 3 bin 911'inin durumunun ağır olduğunu söyleyen Lari, şu ana kadar iyileşen hasta sayısının da 295 bin 630'a ulaştığı bilgisini verdi.

İran'da Kovid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU