Stephen King'e göre 2020'nin en iyi korku filmi

King, daha önce de sosyal medya hesabından beğendi filmleri paylaşmıştı

King, kısa süre önce 2021'de polisiye türünde kaleme aldığı romanının hazır olacağını açıklamıştı (AFP)

Stephen King, 2020’de en çok sevdiği korku filmini sosyal medya hesabından paylaştı ve hayranlarına izlemelerini önerdi. 

We Got This Covered'ın haberine göre korku ve gerilim türünün efsanevi ismi King’i etkileyen film, ünlü Hollywood yıldızı James Franco’nun kardeşi Dave Franco’nun yönetmen koltuğunda oturduğu The Rental. Dave Franco ve Joe Swanberg’in kaleme aldığı yapımda Franco’nun eşi Alison Brie ve Dan Stevens başrolleri paylaşıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs pandemisi nedeniyle filmin sinemalarda vizyona giriş tarihi ertelenmek zorunda kalsa da meraklı izleyiciler filmin izlenmesine olanak tanıyan platformları kullanarak meraklarını dindirdi. 

Beklenmedik bir başarı elde eden The Rental, en çok izlenen filmler listesinde yer alarak sürpriz yapmış oldu. Film, Stephen King’in de övgüsünü alarak şöhretini katladı.

 

 

Korku türünde romanlar kaleme alan usta yazar, arada sırada hayranlarıyla beğendiği filmleri paylaşıyor. King, Çarşamba gecesi Twitter’da yaptığı paylaşımla The Rental’ı izlemekten gerçekten keyif aldığını söyledi. Her ne kadar filmin orijinal bir fikri olmasa da Franco’nun özenli senaryosunu takdir ettiğini belirtti. 

Dave Franco’nun The Rental’ını (Amazon Prime) çok beğendim. Bu korku fikrini daha önce görmüştük ama bu özenle hazırlanmış gerçek bir hikaye.

Sheila Vand ve Jeremy Allen White gibi oyuncuların da yer aldığı The Rental, bir çiftin ev sahibinin kendilerini gözetliyor olabileceği şüphesine odaklanıyor. Filmde hoş ve küçük hafta sonu gezisi uğursuz bir hal alıyor. 

Eleştirmenlerden olumlu yorumlar alan The Rental, bu yılın en iyi korku filmi örneklerinden biri olarak gösteriliyor. 

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU