İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer süreye uymadıkları için eleştirdi; AK Parti Grubu salonu terk etti: Bazılarına demokrasi bol geliyor

Soyer, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar demokratik meclis yönetilmediğini” iddia etti

Fotoğraf: İHA

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AK Parti'lilerin süreye uymadığını belirterek eleştiride bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Biz sizi nasıl susturacağız? Nasıl herkes gibi dinleyeceksiniz? Şimdi çıkaracağım sizi” dedi.

Bunun üzerine AK Parti Grubu salonu terk etti.

Soyer AK Parti’lilerin salonu terk ettiği sırada, “Ben kimseyi çıkarmadım. Burada düpedüz hadsizliktir. Buna kimsenin hakkı yok. Bazılarına demokrasi bol geliyor” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ağustos ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunun son bölümünde AK Parti grubu ile Soyer arasında tartışma çıktı.

Konuşma sürelerine uyulmadığını söyleyen Soyer, “Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar demokratik meclis yönetilmiyor. Bunu iddia ediyorum. Ben konuşacağım müsaade ederseniz. Böyle bir şey var mı? Bu nedir? Bu akıl alacak bir şey değil. Biz sizi nasıl susturacağız? Nasıl herkes gibi dinleyeceksiniz? Şimdi çıkaracağım” dedi.

AK Parti Grubu’nun toplantıyı terk etmesi üzerine Soyer şunları kaydetti:

Ben kimseyi çıkarmadım. Burada düpedüz hadsizliktir. Buna kimsenin hakkı yok. Bazılarına demokrasi bol geliyor. İnanır gibi değil. Bu kadar saygıyla sabırla anlayışla, hoşgörüyle, güler yüzle yönetmeye çalışıyoruz. Bu anlaşılır gibi değil. Biz zarafetimizi koruyacağız ama bu bir zafiyet değil. Biz 15 dakikada normalde bitirebiliriz. Saygıyla dinliyoruz. Saldırıyorlar, batırdın diyorlar. Her türlü hakareti yapıyorlar. 5 dakika kuralı var. Ben kabul etmiyorum Böyle bir şey yok. Bu büyük saygısızlık, haddini bilmemek ve büyük haksızlık hakikaten anlaşılır gibi değil.

 

İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU