Avatar'ın yaratıcıları Netflix uyarlamasından çekildi: Hayranlar kızgın

Avatar’ın yaratıcıları Netflix uyarlamasından ayrıldıklarını kısa süre önce duyurmuştu

Hayranların bir kısmı, çizgi dizinin yaratıcılarının ayrılma haberinin ardından yapımın durması gerektiğini düşünüyor (Nickelodeon)

Avatar: Son Hava Bükücü’nün (Avatar: The Last Airbender) çizgi dizisinin yaratıcıları Dante DiMartino ve Bryan Konietzko’nun Netflix uyarlamasından çekildiklerini kısa süre önce açıklamalarının ardından Avatar evreninin hayranları sosyal medyada tartışma başlattı.

IBT'nin haberine göre ayranların bir kısmı yapımın devam etmesini isterken bir kısmı da DiMartino ve Konietzko olmadan dizinin çekilmemesi gerektiğini düşünüyor. Netflix, daha önce Emmy Ödülü de kazanmış çizgi diziyi gerçek oyuncularla yeniden uyarlamayı tasarlıyor.

Çizgi dizinin 2010’da bir film uyarlaması da yapılmıştı ancak film büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştı. 

Netflix, projeye dair planlamaların başladığını iki yıl önce açıkladığında pek çok kişiyi heyecanlandırmıştı. DiMartino ve Konietzko’nun da projede yer alacağının duyurulması daha önceki uyarlama girişiminden daha iyi bir yapımın ortaya çıkabileceğine dair umut vermişti. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well, friends... there you have it. Big sigh. I’m sure many of you will understandably want to know more and will ask me questions in the comments, here and on subsequent posts and live-streams and in-person encounters and everywhere else ad infinitum. I wish I could explain things in greater detail, but the above statement is really all I can say about the matter so I won’t be answering any of those. I encourage you to head over to my partner Michael DiMartino’s account to get his take on our departure too: @mike_dante_d Thank you from the bottom of my heart to all of the Avatar: The Last Airbender fans, and I’m sorry our involvement in the live-action project did not work out. Time to get on with my life. Onward and upward. Love, Bryan #avatarthelastairbender #cocreators #michaeldimatino #bryankonietzko #bryke #atla #liveactionseries #netflix

Bryan Konietzko (@bryankonietzko)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Ancak ikili kısa süre önce projeden ayrıldıklarını açıkladı. DiMartino ve Konietzko, Netflix ile yaratıcılık anlamında yaşadıkları sıkıntılardan ötürü ayrıldığını belirtti. İkili planların tasarladıkları şekilde ilerlemediğini söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DiMartino, “Netflix’in live-action uyarlaması iyi olma potansiyeline sahip. Çoğunuzun keyif aldığı bir şov olabilir. Ama emin olduğum şey şu ki hangi versiyonu ekrana gelirse gelsin, bu Bryan ve benim hayal ettiğimiz ya da yapmayı amaçladığımız versiyonu değil” diye belirtmişti

Öte yandan Konietzko da Instagram hesabında yaptığı paylaşımda Netflix’in kendi vizyonları yansıtmaları yönünde verdiği sözü tutmadığını ve projenin artık yönetemeyecekleri bir noktaya geldiğini söyledi. 

Netflix, Avatar’ın yaratıcılarının yerini kime vereceğini henüz açıklamadı ancak Avatar evreninin hayranları DiMartino ve Konietzko’nun yerini kimsenin dolduramayacağını düşünüyor. 

 

Independent Türkçe, IBT, Webtekno

DAHA FAZLA HABER OKU