Jared Kushner, Kanye West'le görüştüğünü doğruladı: Kasım seçimlerini konuşmadık

West'in kampanyası, rapçinin en az 10 eyalette oy pusulasında yer almasını sağlamaya çalışıyor

Trump'ın damadı Jared Kushner, rapçi Kanye West'in arkadaşı olduğunu söyledi (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner, yakın zamanda rapçi Kanye West'le bir araya geldiğini doğruladı fakat bu görüşmede rapçinin başkan adaylığından ziyade "politika" hakkında "genel bir konuşma" yaptıklarını söyledi.

Kushner hem kendisinin hem de West'in Colorado'da olduğu sırada görüştüklerini belirtirken, bu açıklama, en az 5 eyalette Cumhuriyetçi aktivistlerin ve görevlilerin ünlü ismin gerçekleşme ihtimali düşük Beyaz Saray adaylığını desteklediğini bildiren bir haberin ardından geldi.

Washington Post'un haberine göre bazı Cumhuriyetçiler, Demokrat Parti'nin muhtemel başkan adayı Joe Biden'dan oy kapma amacıyla kilit öneme sahip salıncak eyaletlerde West'in adaylığını destekliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kushner, 10 yıllık arkadaşı olarak nitelediği West'in Trump'ın bazı politikalarını desteklediğini ifade etti.

West bir keresinde "Amerika'yı Yeniden Harika Yap" yazan beyzbol şapkasıyla Oval Ofis'e gelmiş ve burada kafa karıştırıcı eleştirilerde bulunmuştu. West dur durak bilmeden konuşurken Trump ise başkanlık masasının arkasında heykel gibi oturmuştu.

West'in kampanyası, rapçinin adının 10 eyaletin oy pusulasında yer alması için dilekçeleri vermiş olsa da bu belgelerden bazıları eyalet yetkililerince yetersiz bulunmuştu.

Trump, seçim sonucunu belirlemesi beklenen salıncak eyaletlerin hemen hemen hepsinde Biden'ın gerisinde görünüyor. Seçim yarışı, yıllardır Cumhuriyetçilerin kalesi olan ve 2016'da Trump'ın galip geldiği yerlerde de başa baş seyrediyor.

Bu listede Florida, Teksas, Ohio, Georgia ve Kuzey Carolina yer alıyor.

Bununla birlikte güvenilir kamuoyu araştırma şirketlerinin hiçbiri, seçmenlere eğlence dünyasından herhangi bir ismin dahil edildiği üç seçenekli bir anket yapmadı.

Louise Hall bu habere katkıda bulunmuştur

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/us-election-2020

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU