Game of Thrones’un Gece Kralı bir Targaryen mı?

Yaklaşan büyük savaş, Demir Taht mücadelesinden bağımsız olmayabilir

Game of Thrones'un yeni sezondaki ilk bölümünün en korkunç sahnelerinden biri, Gece Kralı'nın gerçek kimliğini ortaya çıkartabilir.

Ağustos 2017’den bu yana ilk kez seyiricyle buluşan HBO dizisinin ilk bölümünde çok fazla ölüm yoktu. İzleyiciler yalnızca Ned Umber'ın Ak Gezenler'in elinden olan korkunç ölümüyle karşılaştı.

 

 

Tormund ve Beric Dondarrion, 10 yaşındaki çocuğun cesedini duvara çivilenmiş halde buldu. Ceset, spiral şeklinde yerleştirilmiş vücut parçalarıyla birlikte duvara sabitlenmişti.

Beric bunun "Gece Kralı’ndan bir mesaj” olduğunu söyleyerek, hayranları mesajın ne olduğu sorusuyla baş başa bıraktı.

Aslında benzer bir sembol dizinin daha ilk bölümünde ve ilk sahnesinde görünmüştü: Bir grup yabaninin cesedi yerde benzer bir şekil oluşturuyordu.

 

 

Birkaç sezon sonra, Jon Snow atların kesilmiş uzuvlarını bulduğunda, yine aynı şekil oluşturulmuştu. Dizinin daha sonraki bölümlerinden birinde de Bran, Üç Gözlü Kuzgun kendisine Gece Kralı'ndan bahsederken, yine aynı sembolü görmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jon'un Daenerys'e Dragonstone kalesinin altındaki mağaralarda yer alan oymaları gösterdiği 7. sezonun 4. bölümünü (Savaş Ganimetleri) hatırlayalım:

Ormanın çocukları, ak gezenleri durdurmak için ilk insanlarla kurduğu ittifakı temsilen bu oymaları yapmıştı.

Dizinin yapımcılarından David Benioff sembol hakkında TIME'a şunları söyledi:

“Bu mağara resimlerinden anlıyoruz ki, ak gezenler bu şekilleri kendileri bulmadı. Yaratıcıları olan ormanın çocuklarından gördüler. Bu motifler ormanın çocukları için gizemli bir öneme sahip."

Öte yandan, son günlerde Digital Spy'ın ortaya attığı, söz konusu sembollerin Targaryenlarla bağlantılı olduğuna ilişkin teori giderek yayılıyor.

Teori, sembollerle Targaryen Hanesi'nin mührü arasındaki benzerliği vurguluyor.

 

 

Peki Gece Kralı gerçekten de bir Targaryen olabilir mi? Eğer öyleyse bu durum Gece Kralı'nı Demir Taht'ın gerçek varisi yapar. Bu da sanılanın aksine, yaklaşan savaşın taht mücadelesinden çok da bağımsız olmadığı anlamına gelir.

Ayrıca, Viserion'u ele geçiren Gece Kralı’nın da artık bir ejderha binicisi olduğunu hatırlamakta fayda var.

@DavidScottHicks aslı twitter kullanıcısı, bölümün sahne arkası videolarından birinde, yapımcılarından birinin şöyle dediğini iddia ediyor:

“Bir ejderhayı yalnızca bir Targaryen sürebilir.”

Geçen sezondaki Ed Sheeran'lı sahneye eğlenceli bir göndermenin de yer aldığı kavuşma temalı bölümde, Jon Snow da gerçek soyunun Targaryen olduğunu öğrendi.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İsmail Aydın

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU