Kadın sürücüye saldıran zanlı tekrar gözaltına alındı

Yol verme tartışması yüzünden çıkan kavgada kadın sürücü darp edildi, arabaya zarar verildi

İstanbul’da bir kadın sürücüye arasında çıkan tartışma sonucunda şiddet uygulayan Emre E. isimli gözaltına alındı.

İstanbul Alibeyköy’de Emre E. ile Sena Koçak isimli diş hekimi arasında arasında yol verme tartışması çıktı.

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülere göre Emre E., Koçak'ı darp etti ve arabaya zarar verdi.

Görüntülerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, söz konusu saldırganın gözaltına alındığını duyurdu:

Trafikte yol verme tartışması nedeniyle Sena kardeşimize saldıran şahıs gözaltına alınmıştır. Beni derinden üzen bu olayı kınıyorum. Hep birlikte takipçisi olacağız...

Ajanslar, dün akşam gerçekleşn olayın ardından şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve adli makamlarca serbest bırakıldığını ifade etmişti.

İstanbul Valiliği bugün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada "Şahıs gözaltındadır. İşlemleri devam etmektedir" dedi.

Zanlı, ilerleyen saatlerde adliyeye çıkarıldı.

AW089692_01.jpg
Fotoğraf: İHA

 Adliye girişinde Emre E. gazetecilerin 'neden saldırdınız' sorusuna, "Dosyaların hepsi var zaten" diyerek cevap verdi.

Kadın sürücü, yaşadıklarını anlattı

Öte yadan yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Sena Koçak şunları söyledi:

İş yerimden çıktım evime ilerliyordum. Araçta tek başımaydım. Sinyalimi verip sağ tarafa doğru geçmeye çalıştım. O sırada kornaya yüklenmeye ve küfürler yağdırmaya başladı. Aracın camları açık olduğu için sesi geliyor. Durdum orada 'bana küfür edemezsin' dedim kendimi savundum. O sırada yanıma yanaşıp tekrar küfürleri şiddetlendirmeye başladı. Ağza alınmayacak şeyler söyledi. Yanındaki bayanlar da arkadan küfür ediyorlar bana. Bir yandan tehdit ediyor. Önümü kesti ilerleyen yolda. İndi aracından üstüme doğru yürümeye başladı. Ben o sırada yardım çağırıyorum. O sırada videoyu açmaya çalıştım. Sol kol tarafıma bir darbe aldım. Sonrasına zaten üstüme yürüyüp videoyu sonlandırdıktan sonra başımın sağ bölgesine darp yedim. Sonrasında eşarbımı tamamen çıkardı. Orada savunmasızdım. Kalabalık vardı ama tutamadılar. Arabanın üstüne çıkıp tepinmeye başladı. Polis gece yarılarına kadar ilgilendiler. Devletimize güveniyorum bu vahşetin önüne geçmek istiyorum. Bugün bana olan yarın başkasının kızına, eşine olacak.

"Canıma kast edebilirdi"

Hiçbir kadının ve hiçbir insanın bu şekilde bir muameleyi hak etmediğini söyleyen Koçak, "Ne yaparsam yapayım ki hiçbir suçum yok hiçbir şekilde bunu yapamaz. İnsanlık dışı, vahşet bu, magandalık. Günümüzde zaten kadına yönelik sıkıntıları biliyorsunuz. Benim oradaki amacım canım pahasına da olsa bu tarz insanları ellerini kollarını sallaya sallaya İstanbul'da gezmemeleri. Orada bana bıçak çekebilir, canıma kast edebilirdi, yaralayabilirdi. Hiçbiri gözümün önüne gelmedi. Hep eski çığlıklar geldi aklıma. Haberde adını duyduğumuz şiddet gören kadınlar geldi" şeklinde konuştu.

Saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Koçak, "O salınırsa can güvenliğimiz garantisini kim verecek? En ağır cezayı almasını istiyorum ki bir daha bir insana bu davranışı sergilemesinler" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU