Sarıkaya: CHP yöneticisi “Kılıçdaroğlu’nu ikna etsek İnce’yi ihraç ederiz” dedi

Habertürk yazarının aktardığına göre CHP'li yönetici "İnce için en önemli konu unutulmaktır, bunu da CHP hafızasından silip kendisine sunarız" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya “Bin Günde Memleket” isimli bir hareket başlatan ve bunu açıklarken CHP’ye ağır suçlamalarda bulunan Muharrem İnce hakkında CHP’nin tavrını yazdı. Sarıkaya’nın aktardığına göre CHP yönetimi İnce’yi ihraç etmekten yana ancak Kemal Kılıçdaroğlu buna yaklaşmıyor.

Sarıkaya, bugünkü köşe yazısında İnce’nin dün düzenlediği basın toplantısından notlar aktardı ve ismini vermediği bir CHP yöneticisinin ifadelerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“CHP yönetiminin tahminine göre İnce 4 Eylül’deki Sivas çıkışına kadar farklı zeminlerde bu çıkışını sürdürecek” diyen Habertürk yazarı, şunları söyledi:

CHP yöneticisine, “Sizin tavrınız ne olacak?” diye sordum, “4 Eylül’deki Sivas çıkışına kadar yapacaklarını gözlemleriz, muhatap almayız” dedi.

Sonrasında yönelik de şunları söyledi:

“Aslında Genel Başkanı (Kılıçdaroğlu) ikna edebilsek, anında disipline verip, hiçbir açıklama da yapmadan ihracını sağlar, bu arada, iktidar ile işbirliği içinde olduğunu da ortaya koyarız. İnce için en önemli konu unutulmaktır, bunu da CHP hafızasından silip kendisine sunarız. Ama Genel Başkan teknik konularla sınırlı yazılı açıklamayla yetinilmesini ve demeç verilmemesini istedi.”

Adını yazmamı istemediği için veremediğim partinin etkili ismine göre İnce’nin “ayrılış süreci bir şekilde gerçekleşecek...”

Bu nedenle bu daha önce kendisine sağlayacak mekanizmanın çalıştırılması gerektiği görüşünde.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk de disiplin soruşturması konusunda şunları yazdı:

Merak edilen konulardan birisi de şu: Partisine dönük sert açıklamalarda bulunan Muharrem İnce hakkında CHP Genel Merkezi tarafından bir disiplin soruşturması başlatılacak mı? Dünkü konuşmaları nedeniyle herhangi bir disiplin soruşturması CHP'nin gündeminde yok. Ancak, bu tür eleştiriler devam ederse süreç içinde ne olacağının da garantisi bulunmuyor.  CHP, İnce'nin bunca eleştiride bulunduğuna, yeni hareket başlatacağını açıkladığına göre kendisinin ayrılmasını bekleyecek.

 

Sözcü, haberturk.com, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU