Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşının fiyatı belli oldu: Aşı Arjantin ve Meksika'da üretilecek

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez, Oxford Üniversitesi'nin yeni tip koronavirüse karşı geliştirdiği aşının Arjantin ve Meksika'da üretileceğini açıkladı

Oxford Üniversitesinin geliştirdiği koronavirüs aşının fiyatı belli oldu / Fotoğraf: Getty Images

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, düzenlediği basın toplantısında, Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve 3. test aşamasında bulunan koronavirüs aşı adayının Latin Amerika ülkeleri için üretiminin Arjantin ve Meksika'da yapılacağını duyurdu.

Fernandez, 2021'in ilk yarısında elde edilmesi hedeflenen aşının Brezilya hariç Latin Amerika ülkeleri için 150 ila 250 milyon doz arasında  üretileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aşı fiyatının her bir doz için 3 ila 4 dolar arasında olacağını söyleyen Fernandez, aşı geliştiricilerin Meksika merkezli Carlos Slim Vakfıyla yaptığı bu anlaşma sayesinde Latin Amerika bölgesinin aşıya daha erken ulaşacağını sözlerine ekledi.

Brezilya daha önce anlaşmıştı

Oxford Aşı Grubu ile Jenner Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen ve üretim lisansı İngiliz-İsveç ilaç şirketi AstraZeneca tarafından satın alınan "ChAdOx1 nCoV-19" adlı aşı adayı, haziran sonlarında Brezilya'da insanlar üzerinde test edilmeye başlanmıştı.

Bu aşının başarılı olması durumunda, Brezilya'da da üretileceği ve ilk etapta Brezilya'nın 100 milyon doz Kovid-19 aşısı satın alabileceği açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU